Aquest cap de setmana, a Jesús Pobre (Marina Alta) se celebra la dotzena edició del Certamen de Cinema de Viatges del Ocejón, tercera al Montgó, organitzat per l’Associació de Veïns i veïnes d’aquesta EATIM (entitat d’àmbit territorial inferior al municipi) lligada a Dénia. Es tracta d’un cicle viatger que ha canviat la seu, de la muntanya nevada i misteriosa de l’Ocejón, en la província de Guadalajara, per una localitat menuda arrecerada pel Montgó, un altre pic ple de llegenda.

Hi haurà també una xarrada, «Transitando con Estrellita Azul», a càrrec de Magdala Manero, infermera, que explicarà el seu projecte de viatjar en furgoneta impartint cursos sobre cuina, llavors i salut. Manero ha recorregut països d’Amèrica, l’Orient Mitjà, Europa, Àfrica i l’Índia per a conéixer millor les llavors.

Però, sobretot, el públic assistent podrà disfrutar del visionat d’onze pel·lícules en què es mostren recorreguts per la natura, expedicions o la road-movie Nora, sense rumb per la costa del País Basc, de Lara Izagirre. Exodus, de l’alemany Oliver Stiller, sobre la primera caravana migrant de centreamericans, a la recerca del somni americà, o Cartes mullades, de Paula Palacios, produïda per Isabel Coixet, són altres de les propostes a l’abast de qui s’acoste a Jesús Pobre.

“No volem un creixement exponencial del certamen, només busquem ser una trobada del veïnat per a disfrutar del cinema d’autor de manera familiar”, asseguren des de l’organització.