La AMTC  celebrarà la 4t edició de la Fira Gastronòmica de Castelló el pròxim 12 de novembre. Durant l’esdeveniment presentarà la seua nova revista dedicada a la gastronomia castellonenca i s’entregaran a més els premis a les persones i entitats destacades en el desenvolupament i la promoció de la gastronomia d’aquesta Ciutat. L’acte és només per a professionals i tindrà lloc a l’Hotel Golf a partir de les 18.00 hores.

La Revista “Castelló gastronòmica” d’enguany,  ha posat el punt de mira en dues joies gastronòmiques: els bolets i la tòfona. Aquest volum recull receptes elaborades, amb aquests dos productes,  d’alguns dels xefs més rellevants del panorama nacional, entre ells diversos guardonats amb Estrella Michelín. La revista està disponible en format paper i digitalitzada en la plataforma ISUS per a la seua visualització.

Premis

Els premis seran conduïts per José Aguilar, Director de la AMTC i seran entregats a:

-María Dolores Guillamón Fajardo, per una vida dedicada a la gastronomia castellonenca que rebrà el reconeixement per Rosana Asensio García,  fotògrafa i historiadora.

-La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castelló, per contribuir a la promoció de la gastronomia de la Ciutat

-. Javier Simón, del Restaurant de l’Hotel Spa Martín l’Humà de Segorbe,  per fomentar el producte de Castelló

– David Marqués del Restaurant Gastroadictos de Segorbe,  per la seua destacada creativitat en la cuina amb productes autòctons de Castelló.

Durant la Gala es farà un homenatge al “Ximo” castellonenc, una delícia culinària,  similar al típic “pepito”, que té un gran relleu en la tradició culinària de la Plana. La seua elaboració passa de generació en generació, la qual cosa contribueix a preservar aquesta recepta que s’elabora amb samfaina i que es pot prendre tant fred com calent.

Durant el transcurs de l’esdeveniment es podran degustar productes típics de la província elaborats per hostalers locals, o exposats per patrocinadors i col·laboradors,  maridados amb cerveses artesanes i vins de Castelló.