El president de la Diputació de València, Toni Gaspar, i la presidenta del Consorci Provincial de Bombers i vicepresidenta de la corporació provincial, Maria Josep Amigó, han presidit l’acte de presa de possessió de 83 nous bombers i bomberes que passen a formar part del planter de funcionaris de carrera del Consorci.

L’acte s’ha celebrat a l’Auditori de Torrent, i han acudit també el gerent del Consorci, Josep Ballester, i l’inspector en cap, José Miguel Basset.

La presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, ha destacat que “amb la incorporació de més de 80 bombers i bomberes contribuïm a reforçar la nostra plantilla de professionals i a treballar dia a dia per a donar un millor servei a tota la ciutadania”. Així mateix, “suposa una mostra de la nostra ferma determinació per reduir el percentatge d’interinitat del nostre planter, i per això en 2022 obrirem nous processos d’oposició”.

Cal assenyalar que este procés d’oposició ha sigut més llarg de l’esperat, ja que, si bé es va obrir en 2019, la declaració de l’estat d’alarma el va paralitzar quan estava a punt de culminar, i no es van poder reprendre les proves fins al mes de juny de 2020. Per això, per als aspirants ha sigut també un llarg procés on han hagut de posar a prova el seu esforç i perseverança.

Del total de 83 opositors que han obtingut plaça, quatre són dones. En este sentit, Amigó ha assenyalat que “és motiu de satisfacció continuar avançant en estes xifres, ja que si fins ara només comptàvem amb dos dones funcionàries de carrera en el cos de bombers, amb estes noves places passaran a ser sis”. Un nou pas per a continuar incorporant a les dones en un cos de bombers que de manera global compta amb un total de 469 places.