Alacant, 11 de novembre de 2021. El turisme MICE, que inclou el turisme de congressos, reunions i viatges d’incentiu, es reactiva a Alacant amb la celebració de sis trobades en la recta final de l’any i el tancament de dues grans cites amb l’assistència prevista de mil persones en cadascuna d’elles i altres dues mitjanes amb 100 i 120 assistents per a 2022. Són les dades d’Alacant Oficina de congressos, pertanyent al Patronat Municipal de Turisme.

Aquesta oficina treballa per a captar aquest tipus de turisme que, segons ha explicat la vicealcaldessa i regidor de Turisme Mari Carmen Sánchez, deixa a la ciutat 29 milions d’euros. “Es tracta d’un dels segments turístics més importants per a Alacant pel seu impacte econòmic”, ha assenyalat.

Precisament aquest dijous s’ha celebrat la Jornada Anàlisi i Promoció del Turisme de Congressos, organitzada per l’Institut Mediterrani d’Estudis de Protocol (IMEP), centre adscrit a la Universitat Miguel Hernández (UMH), i el Patronat de Turisme Alacant City&Beach.

En el mateix han participat la presidenta de l’Associació Provincial d’Hotels d’Alacant (APHA), Victoria Puche, el president de l’Associació de Locals de Restauració i Oci (ALROA), Francisco Javier Galdeano, el director del Patronat Provincial de Turisme Costa Blanca, José Francisco Mancebo, el director general del World Trade Center Barcelona, Francisco Ruiz Mañas, el director del València Oficina de congressos, Manuel Ferris, la directora acadèmica i el CEO de IMEP, Diana Rubio i Jorge Rodríguez respectivament i la vicealcaldessa Mari Carmen Sánchez.

Durant les intervencions ha quedat palesa la importància de les infraestructures, de la connectivitat i de la col·laboració públic-privada per a gestionar amb èxit aquest producte turístic en el qual es produeix una forta competència a nivell mundial.

L’evolució de la pandèmia continua condicionant la celebració de congressos i esdeveniments que van quedar pràcticament en suspens en 2020. Però, tal com ha avançat Sánchez, “en el Patronat Municipal de Turisme estem veient ja una reactivació que ens ompli d’esperança”.

Congressos en la recta final de 2021 i 2022

Per a l’any vinent Alacant Oficina de congressos ja té confirmats dos grans congressos amb mil assistents cadascun, el Congrés de la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i el Congrés Internacional Lares-EAN). Ammbas a l’Auditori Provincial ADDA.

Així mateix, les jornades Getri, de la Societat Espanyola de Medicina Física i de Rehabilitació que preveu 120 participants en el Marq, i el PAEE-ALE International Conference on Active Learning in Engineering Education 2022 amb altres 100, se celebraran també a Alacant en 2022.

En la recta final d’aquest 2021 la ciutat ha acollit el Congrés de Turisme Esportiu Ciutat d’Alacant, amb 140 inscrits; la citada jornada d’Anàlisi i Promoció del Turisme de Congressos, amb 60 participants; l’I Simposi de Turisme Nàutic Sostenible, amb altres 100 persones; i acollirà al novembre el Congrés Nacional d’Assessors Fiscals, amb 300 persones; al desembre el Simposi Internacional d’Immunologia i Salut, amb 200 assistents; i la Trobada d’Administradors de Finques, amb 80 participants.