Alacant acollirà el V Campionat Mundial de “Blood Bowl”, joc de “fantasy football” en el qual està prevista la participació d’entre 2.000 i 2.500 persones, més acompanyants. La candidatura de la ciutat, que ha secundat i en la qual ha col·laborat el Patronat Municipal de Turisme, s’ha imposat enfront de la de Lió en una votació en la qual han participat representants de la comunitat internacional de jugadors, que compta amb prop de 32.000 llicències a tot el món.

L’esdeveniment d’aquest joc de taula, catalogat dins dels jocs d’estratègia, se celebrarà durant tres dies, de divendres a diumenge, dins de la primera quinzena del mes de setembre de 2023.

La vicealcaldessa i responsable del Patronat Alacant City&Beach, Mari Carmen Sánchez, ha mostrat la seua satisfacció per l’elecció d’Alacant per a aquesta competició. “És una bona notícia per al sector hoteler i hostaler que la ciutat albergue un campionat com aquest en el qual es preveu una alta participació de jugadors que, en molts casos, vindran acompanyats de les seues famílies”, ha assenyalat. I ha afegit que “des d’Alacant City&Beach continuem treballant en la diversificació i els jocs amb aficionats a tot el món són també un mercat interessant”.

De l’organització s’encarrega la coneguda com a “Confederació Rei del Sud”, que engloba als jugadors d’Alacant, Albacete, Múrcia i Almeria i està integrada en la federació internacional NAF.

Els partits es duran a terme en la Institució Firal Alacantina (IFA) durant els tres dies, amb tres trobades cada dia que no poden superar les dues hores de duració. La benvinguda als equips se celebrarà a Alacant, concretament en el Passeig del Port, i la pràctica totalitat dels participants i acompanyants s’allotjaran a la ciutat.

Fins a Alacant arribaran jugadors de la resta d’Espanya, països europeus i els Estats Units. Aquest joc va nàixer en Nottingham (Anglaterra), però el major número de federats es troba als Estats Units (5.351), mentre que la segona major federació es concentra a Espanya (3.074).

Inspirat en el futbol americà

El joc està inspirat en el futbol americà. El partit es juga un contra un en un tauler. Cada jugador disposa d’un “equip” d’onze miniatures i gana qui aconsegueix arribar a l’altre extrem i anotar un “touch down”.

El Campionat del Món es disputa cada quatre anys, però l’any passat no va poder celebrar-se per la pandèmia. En aquesta ocasió l’organització preveu doblegar el número d’inscrits de l’últim campionat celebrat. Segons l’històric de competicions, el Mundial s’ha celebrat en Nottingham en 2007 amb 273 participants; a Amsterdam (Holanda) amb 480 competidors; a Lucca (Itàlia), amb 992 jugadors; i en Dornbirn (Àustria) amb 1.432 inscrits.