L’Ajuntament d’Alacant interromp des d’aquest dimarts, i a petició de la Generalitat Valenciana, la recollida d’ajuda humanitària per al poble ucraïnés. A través d’un comunicat oficial, l’Executiu autonòmic informa que “les autoritats responsables i les organitzacions que coordinen l’emergència” en la zona afectada per la invasió russa “sol·liciten no fer apilament de més material en aquests moments”, al mateix temps que agraeixen la gran solidaritat mostrada i preguen que es mantinga “el mateix compromís per a altres necessitats que es vagen produint en el transcurs d’aquest conflicte”.

En l’última setmana, l’Ajuntament ha recollit tones d’ajuda humanitària en els tres centres socials i comunitaris que es van habilitar a la ciutat per a canalitzar les donacions dels alacantins: Illa de Cuba, Felicitat Sánchez i Centre comunitari Platges. Aqueix material es va traslladar al començament d’aquesta setmana al centre logístic de recepció d’ajuda habilitat pel Govern en Ciutat de la Llum.

Després de la petició del Consell de la Generalitat que cesse l’aportació de noves remeses d’ajuda humanitària, l’Ajuntament portarà a Ciutat de la Llum el material recollit en les últimes hores i, en el cas que no puga ser emmagatzemat en el saturat centre logístic, se li entregarà a les Organitzacions No Governamentals que treballen ja a Alacant en l’atenció al poble ucraïnés.

Mentrestant, l’Ajuntament d’Alacant ha reforçat aquest dimarts la seua Oficina d’Atenció a Persones Migrades, Pangea, per a poder incorporar a dos traductors d’ucraïnés que puguen prestar un millor servei als refugiats que estan arribant a Alacant. El contracte del servei, adjudicat a l’Associació per la Interculturalitat a Alacant Babelia, augmenta en 17.794 euros (sense IVA) per a poder contractar els dos traductors en llengües eslaves, concretament d’ucraïnés. Després d’aquesta modificació el contracte total ascendeix a 223.615 euros.