Tot va començar en 2014 en una manifestació en la Llacuna (Tenerife) en la van intentar boicotejar un acte en què participava el Ministre d’Educació José Ignacio Wert en la seua repulsa per la reforma de la Llei d’Educació en aquells dies legislada per l’executiu (Lomce). Alberto Rodríguez, encara que militant, no era encara era diputat de Podemos.
Es van viure moments d’extrema tensió, durant els quals un policia va rebre una puntada en el genoll i a conseqüència d’això va ser processat per delicte contra l’autoritzeu Alberto Rodríguez. En principi en els Jutjats ordinaris de l’Illa però durant el transcurs de la instrucció del procés es va investir com a diputat i la causa, donada la seua nova condició d’aforat, va ser sustentada per la Sala penal del Tribunal Suprem. Les causes i acusacions no són gens clares i no hi ha proves directes que impliquen a Alberto Rodríguez, excepte una breu descripció dels fets del mateix policia que segons el periòdic el País ..” L’agent agredit va assegurar que va veure com Rodríguez li trepitjava, però no li va detindre per a “no perdre la línia” de protecció que havia organitzat la Policia. Aquesta declaració és la prova fonamental que ha tingut en compte el Suprem per a la condemna. La Sala recalca que la víctima “en les seues declaracions no va expressar cap dubte respecte a que l’acusat va ser qui li va propinar, voluntàriament, una puntada en el seu genoll esquerre…”
El Tribunal Suprem va fallar amb una pena d’1 mes i 15 dies de presó, amb l’accessòria d’inhabilitació especial per al dret de sufragi passiu durant el temps de la condemna. Aquesta condemna ho inhabilita per al càrrec públic que representa
La pena té en compte l’atenuant de “dilacions indegudes”, atés que el procés va començar en 2014 i l’atenuant de “reparació” ja que l’acusat havia prestat fiança, commutant la pena per 90 dies amb una quota diaría de 6 euros i 50 euros com a indemnització per responsabilitat civil per al policia.
No obstant això i malgrat aquesta condemna el diputat va continuar en funcions durant 18 dies més fins que la Pressenta del Congrés li va retirar la seua acta de diputat a instàncies del Jutge Llanera, magistrat del Tribunal Suprem que li ha recordat que les sentències d’aquest alt Tribunal són d’obligat compliment.
Rodríguez ha anunciat la seua desvinculació amb el partit que representava i ha manifestat la seua intenció de recórrer aquesta sentència.