Hui se celebra el XIV Congrés Nacional de la formació autonòmica del partit socialista a Benidorm. Encara que ja va haver-hi una primera presa de contacte ahir divendres, hui es dona oficialment inaugurat el Congrés. Tot apunta al fet que Ximo Puix continuarà comandant el PSOE a la Comunitat Valenciana mancant un altre candidat presentat en les primàries del partit.
El President de la Generalitat revalidarà aquest cap de setmana el seu tercer mandat consecutiu al capdavant dels socialistes valencians. Durant l’acte Ximo Puig donarà a conéixer a l’equip que l’ajudarà a gestionar el partit durant els pròxims quatre anys. Tot fa pensar que Manolo Mata repetirà com a sotssecretari general i que el diputat José Muñoz continuarà al capdavant de l’organització.
Ahir divendres es va celebrar una taula redona amb els ex-alts càrrecs socialistes (Joan Lerma, Joan Ignasi Pla i Jorge Alarte) que van decidir donar suport a la tercera candidatura de Puig.
L’expresident Zapatero es va mostrar segur que Ximo Puig serà el guanyador, amb un ampli marge, en les pròximes eleccions autonòmiques. Rodríguez Zapatero també va posar l’accent en el model europeu i en el seu treball conjunt amb la salut, l’equilibri econòmic i el medi ambient com a exemple d’unió entre totes les forces socialistes i l’erradicació de la seua confrontació.
També es van abordar temes com el feminisme i l’abolició de la prostitució.
Al llarg del dia de hui s’abordaran altres temes com la igualtat, l’ocupació i la sostenibilitat i també altres qüestions relacionades amb l’organització i els estatuts del Partit.
Demà diumenge es votaran els candidats presentats per Puix en els òrgans de la Comunitat i també la Comissió d’ètica i la Comissió revisadora de Comptes. També està previst un homenatge a la socialista valenciana Carmen Alborch.