València es convertirà en la capital de l’esport diumenge que ve dia 5 de desembre, amb la celebració de la Marató Trinidad Alonso EDP organitzat per la Societat Correcaminos i l’Ajuntament de València. És el quart més ràpid del món, amb una marca establida en 2020 pel Kenià Evans Chebet en 2.03 hores.
La temperatura que rondarà entre els 12 i els 17 graus és ideal per a una carrera de fons d’aquestes característiques (40 quilòmetres i 195 metres) que té com a límit per a puntuar, 4 hores.
La Marató compleix la seua 41 edició i el recorregut de la prova que és urbà i per asfalt està homologat per la RFEA (Reial Federació Espanyola d’Atletisme) i la AIMS (Associació de Maratons Internacionals i Carreras de Distància). A més, forma part del calendari internacional d’aquestes 2 associacions.
Aquesta marató també compta amb l’etiqueta Platinum Label de World Athletics, abans Federació Internacional de Federacions d’Atletisme (IAAF) la qual acredita a la marató de València com un de les millors maratons del món.
L’esdeveniment començarà a les 8.15 hores.