Celler Sierra Norte ha presentat la nova imatge dels seus vins Fuenteseca, que han canviat el disseny de l’etiqueta i la seua tipografia de marca. Amb el canvi s’ha optat per una il·lustració de la vinya on es cultiven el raïm amb les quals s’elaboren aquests vins, el paratge Fuenteseca de Camporrobles. En la imatge també destaca l’icònic pi centenari que el celler conserva a la meitat de la parcel·la.

Les il·lustracions mostren, a més, un personatge que interactua amb els insectes que hi ha en la vinya, amb l’objectiu d’estudiar-los i conservar-los. D’aquesta manera, es tracta de reflectir la filosofia de cultiu sostenible i ecològic que defensa i practica el celler des del seu naixement, fa ja 22 anys.

La marca Fuenteseca empara tres vins de la DOP Utiel-Requena, un negre i un rosat, tots dos elaborats amb Boval i Cabernet Sauvignon, i un vi blanc, amb un cupatge de Macabeu i Sauvignon Blanc. És a dir, varietats autòctones del Mediterrani, assemblades amb dos del raïm internacional més reconegut.

Fuenteseca és una de les marques amb major trajectòria per a Celler Sierra Nord i que porta en el mercat 18 anys. En l’actualitat, aquests vins s’exporten a 18 països, entre ells Alemanya, el Japó i els EUA, la qual cosa els converteix en una de les referències de major rotació per al celler.

La renovació de la seua imatge ha coincidit amb el canvi d’anyada, la 2021, ja que es tracta de vins joves, cadascun amb la seua personalitat però amb característiques comunes, com són una intensa i fi nas en la qual destaca la fruita, molta frescor en boca i una exquisida singularitat.

Els vins Fuenteseca són ecològics i vegans, com tots els vins que elabora aquest celler valencià.

Aposta pels varietals mediterranis

L’aposta pel raïm l’origen del qual se situa al Mediterrani és una de les línies estratègiques de Celler Sierra Nord des dels seus inicis. Els primers treballs es van fer amb Boval, la qual cosa va donar lloc a la creació de Passió de Boval, un dels seus vins més icònics. Però el celler ha anat buscant uns altres varietals i ho ha fet anant al seu lloc d’origen, a les zones on es troba la millor expressió d’aquest raïm, com el cas de la Monastrell, que recol·lecten en les vinyes del Pinós, zona limítrofa entre Jumella i Alacant, i amb els quals elabora Passió de Monastrell i els vins Equilibri 4 i Equilibri 9, monovarietales d’aquest raïm que s’adoba en una zona on la climatologia li ho posa difícil a la vinya afija després d’anyada.

Celler Sierra Nord, amb la seua seu principal a Requena, treballa amb 5 denominacions d’origen protegides, Utiel-Requena, València, Alacant, Jumella i Cava; i amb una indicació geogràfica protegida, la IGP Vi de la Terra de Castella, gràcies a la vinya amb el qual compte en La Roda, Albacete.

Sierra Nord té cellers propis de producció i embotellat a Requena, Jumella i La Roda, la qual cosa assegura la màxima qualitat del raïm una vegada recol·lectada, al no haver de realitzar llargs trasllats. Els seus vins s’exporten als cinc continents, amb una major implantació en el mercat europeu i americà.