El celler valencià Sierra Nord ha ampliat la seua oferta de caves ecològics i vegans amb la incorporació de Passió Cuvée Brut Rosat. Es tracta del primer cava rosat que elabora i que ve a completar la gamma ‘Passió Cuvée’, que va presentar l’any passat amb el llançament d’un Brut Nature amb 9 mesos de criança en botella i d’un Brut Nature Reserva, amb 15 més de mesos de repòs en rima. Tots ells adscrits a la Denominació d’Origen Cava.

Per a l’elaboració de Passió Cuvée Brut Rosat s’han triat les varietats Pinot Noir i Garnacha. El raïm s’han veremat a la nit, únicament de parcel·les seleccionades situades al costat del seu nou celler de producció, en Calderón, llogaret de Requena.

La doble selecció, en vinya i en celler, cerca treballar únicament amb matèria primera que aportació excel·lents característiques aromàtiques i d’acidesa. Les varietats s’han treballat per separat sota el mateix criteri, aprofitant únicament el most flor, que s’obté després d’un lleuger premsatge. Aqueix delicat most és el que es fermenta a baixa temperatura, procés després del qual es realitza el cupatge de tots dos vins, pas previ al tiraje. El cava passa per una segona fermentació en botella, on també farà la criança durant almenys 9 mesos.

A primera vista és el seu color fresa pàl·lid el que més destaca, al costat de les fines bambolles que formen un rosari d’evolució lenta. És aromàtic i molt afruitat, amb notes florals, grosella i cirera, acompanyades amb matisos de mel i pa torrat. En boca és potent i intens, amb un equilibri perfecte entre presència i elegància.

Els seus primers caves després de més de 20 anys de recorregut

Celler Sierra Nord ha deixat passar 20 anys fins a elaborar els seus primers caves. La seua trajectòria s’ha afermat en tot aquest temps gràcies a l’elaboració de vins, en la seua majoria monovarietales, en els quals ha fet brillar varietats autòctones del Mediterrani, com a Boval, Monastrell o Moscatell, amb marques com a Passió de Boval, Passió de Monastrell, Passió de Moscatell i tota la família de vins Equilibri, que elabora a Jumella, on també compta amb vinya pròpia i celler.

El cava era una de les metes a aconseguir, alguna cosa que ha pogut dur-se a terme gràcies a l’adquisició fa tres anys de noves vinyes en la zona de Calderón, on ha construït el seu nou celler d’arquitectura bioclimàtica. Aquestes vinyes compten amb 30 ha adscrites a la DO Cava que els han permés fer el pas desitjat, això sí, mantenint intacta la seua filosofia de treball en la vinya, que es basa en el cultiu ecològic i sostenible, amb la mínima intervenció i conreu possible.