El certamen proposa tallers, projeccions de curts de 50 països en diferents sales i concerts en els quals tecnologia, robòtica i futur seran protagonistes.

La Regidoria de Cultura col·labora per a acollir el gruix del programa en l’antiga Tabacalera, encara que també es desenvoluparan activitats en llibreries i col·legis.

El centre Cigarreras, que gestiona la Regidoria de Cultura d’Alacant, ultima els preparatius de cara al Ros Film Festival, especialitzat en temes de robòtica. El certamen tindrà el seu primer esdeveniment demà dia 5, encara que el gruix de la programació es podrà gaudir en Cigarreras entre el 12 al 21 de novembre.
Aquesta quarta edició del Ros es desenvoluparà sota el títol “Graus de llibertat” amb un variat programa que inclou jornades de robòtica, tallers, projeccions de curts en diferents sales, DJ’s i concerts en els quals la tecnologia, la robòtica i el futur seran protagonistes.

“Graus de llibertat” indaga en la nostra relació amb la llibertat i l’ús de les tecnologies després de la pandèmia”, assenyalen des de l’organització.
Antonio Manresa, regidor de Cultura, explica que el Ros és considerat com el primer certamen en línia internacional dedicat a curtmetratges sobre robòtica. Aquest 2021, el festival ha comptat amb 240 curtmetratges de 50 països, relata l’edil.

Tecnologia i llibertat

Les activitats del programa es desenvoluparan, principalment, en Cigarreras, C/ Sant Carles, 78, encara que per a diversificar i que els actes arriben a nous públics s’utilitzaran alguns emplaçaments més. Hi haurà xarrades i debats amb creatius, cineastes, artistes, enginyers i experts en robòtica, amb la tecnologia i la llibertat com a denominador comú.

El teló s’alça el divendres 5 amb la projecció de diversos curtmetratges guanyadors en edicions anteriors, al que seguirà un debat amb el director del festival, Ricardo Domínguez. Serà en la llibreria Fahrenheit 451 (café i llibres), al carrer Elda.

Entre els esdeveniments a ressaltar, el dissabte 13 de novembre, Marcel·lí Antúnez, cofundador de la Fura dels Baus, portarà a Cigarreras el seu exoesquelet cibernètic i el seu xou “Sistematurgia varietés”.
El divendres 19, Antonio Arias oferirà el seu concert “Hola Terra”, basat en poemes que va escriure Al Worden, comandant del Mòdul Orbital de la missió Apol·lo XV, mentre orbitava la Lluna.
El dissabte 20, la còmica Raquel Sastre presentarà el seu monòleg d’humor “Electro, jorobate!”.

En directe i en línia

Els curtmetratges seleccionats en aquesta IV edició del Ros Festival podran veure’s en línia i, també, en diverses sales d’Alacant: Söda Bar, Huit i Mig i Visca la Pepa. En aquesta última seu, situada en la plaça Músic Óscar Todera, Lydia Na, artista creadora alacantina, presentarà els curtmetratges que indaguen en la relació entre amor, sexe i tecnologia. Després del visionat, s’obrirà un debat.

Al llarg de la setmana hi haurà tallers de robòtica en Cigarreras, en la llibreria Fahrenheit 451 i en alguns col·legis.

Les taules de debat, obertes al públic, es plantejaran en Cigarreras, el dijous 18 i divendres 19. Participaran artistes, guionistes, enginyers, filòsofs, i experts en robòtica de primer nivell. Els temes al·ludiran a la tecnologia, els robots, el futur, a la llibertat i l’esclavitud.

Per a més informació, poden accedir a la web del festival: http://rosfilmfestival.com