La fira, que se celebrarà del 7 al 9 de novembre en Fira València, torna amb tota la força prepandèmia i tindrà un programa envejable: 150 ponents i més de 50 estreles Michelin.
La cita ocuparà més de 13.000 metres quadrats i recuperarà tots els seus espais, que sumen un total de 14: pa, alta cuina, agranes gurmet, pastisseria, producte i molt més.
Mediterrània Gastrònoma és “la fira de tots” han destacat Carlos Mataix, president del certamen i Alejandro Roda, director d’aquest.
València, 25 d’octubre 2021.- Mediterrània Gastrònoma ha presentat hui en l’edifici Amstel Art – Ves-los e Vents de València la seua pròxima edició, que se celebrarà en Fira València del 7 al 9 de novembre. La cita serà un retrobament per al sector, que serà totalment presencial, amb formació i exposició, sent l’única d’Espanya la part congressual de la qual és gratuïta per als professionals.

El president del certamen, Carlos Mataix i el director d’aquest, Alejandro Roda han sigut els mestres de cerimònies i els encarregats de revelar els principals continguts i les propostes d’aquesta convocatòria. 150 ponents, més de 50 estreles Michelín i 14 espais, dos més que en 2019. Aqueix és el resum d’una edició que arriba amb moltes ganes de celebrar-se.
“Tornem amb forces renovades en una edició en la qual posarem en valor l’excepcional treball de l’hostaleria», ha destacat Carlos Mataix. Per part seua, Alejandro Roda ha recordat que Mediterrània Gastrònoma és la fira gastronòmica del Mediterrani i que enguany es recuperarà l’espai comercial. “A més millorem continguts, apostem per la internacionalització i tindrem una col·laboració amb La Palma gràcies al nostre RSC (Responsabilitat Social Corporativa)”, ha revelat.
També han participat Maje Martínez, directora de continguts de Mediterrània Gastrònoma, que a més de comptar els programes de Cuina Central- L’Espai Exquisit, de la Cuina Molt de Gust i les Barres Gurmet, ha volgut posar el focus en què aquesta és “una fira de tots». “Som pioners en la creació d’iniciatives com el comité de xefs o el rol del xef amfitrió”, ha dit. Martínez ha recordat que «aquesta cita és el retrobament amb els xefs que mai ens han dit que no, amb els industrials que malgrat aquest temps continua confiant, amb la gent que ens ajuda”. I ha afegit que Mediterrània Gastrònoma és consciència, educació i també negoci.

Després d’ella s’ha passat a presentar espais tan importants com el del #pandeverdad. Jesús Machí, coordinador d’aquest escenari, ha declarat que «aquesta edició de #PanDeVerdad és la del retrobament i la recuperació, en la qual hi haurà una important presència d’Extremadura i de Portugal». Per part seua, Pedro García Coy, portaveu de l’espai Be Sweet en la presentació de l’esdeveniment i membre del Gremi de Pastissers i Confiters de València, ha volgut destacar que la part dolça és també una pota molt important de la gastronomia.
El producte serà també protagonista en Mediterrània Gastrònoma i l’arròs un pilar fonamental. “»Enguany trobarem a l’Aula de l’Arròs ponències que reivindiquen els sabors de sempre, l’equilibri i la sensatesa», ha assegurat Santos Ruiz, gerent de la D.O Arròs de València.
També han participat Gema Matoses, coordinadora de l’espai de Mediterrània Digital que ha anunciat que s’abordaran qüestions com les reserves en línia o el delivery. “Reflexionarem sobre el que ha funcionat i el que no en aquest temps, apostant també per la formació», ha recalcat. Finalment, Pablo Lozano, de l’espai Cooking, ha revelat que en Mediterrània Gastrònoma acostaren la gastronomia als més apassionats, “fomentant també l’interés per la bona alimentació entre els xiquets”.
No seran els únics espais: Wine Experience, Entreolivos, Dquesos, Plaza de l’Artesania, el Restaurant Gastronòmic, el Còctel club i la zona expositiva també tornaran a una edició de retrobament que unirà de nou al sector en un mateix espai durant tres intenses jornades de formació, negoci i debat.
Mediterrània Gastrònoma, que ha col·laborat en la presentació de la marca ‘Molt de Gust, se celebrarà en Fira València del 7 al 9 de novembre y conte amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, de les diputacions d’Alacant, Castelló i València i de Visit València i està organitzada per Fira València, amb el suport de les principals associacions sectorials i l’ajuda dels xefs de la Comunitat Valenciana.