Drons per combatre els lladres de cítrics. La campanya de recollida de la taronja que s’inicia en estes dates a la comarca de
la Ribera comptarà amb un nou sistema de vigilància a Cullera. La Unitat Dron de la Policia Local controla ja des de l’aire les zones més sensibles de terme municipal per evitar la sostracció de collites, una innovadora forma de fer front a la problemàtica dels furts de taronges.
Gràcies a estos vols, la Policia Local podrà controlar i identificar persones, turismes, furgonetes i camions que accedeixen a zones d’horts per evitar que individus no autoritzats sostraguen cítrics en l’època de major intensitat de la campanya agrícola.

Així mateix, es verificarà que l’origen dels calaixos amb fruita ja recol·lectada i que es transporta en camions des dels camps de conreu fins als magatzems siga lícit, independentment de qualsevol altra activitat il·legal que es puga observar durant els operatius.
Mitjançant este sistema de vigilància aèria, es poden controlar furgons de grans dimensions, camions, així com a persones. Igualment es presta atenció a l’existència de calaixos buits disposats per a la recollida de taronges.

Una vegada localitzats, la Policia va in situ al lloc a fi de verificar la identitat de tot el personal que es trobe realitzant la recol·lecció, des del comerç que realitza la recollida fins als treballadors, el titular de la propietat, etc.,
expliquen des de la Unitat dron.