El sevillà ha sigut reconegut per les seues activitats d’innovació i investigació en cerca de pans saludables i la seua recuperació de receptes ancestrals.
La Unió Internacional de Forners i Pastissers (UIBC) ha celebrat hui la seua Gala anual de Premis en la qual ha proclamat als nous Forner i Pastisser Mundial de l’Any 2021. El mestre forner Domi Vélez, del Forn de Vélez, candidat que representa a Espanya a proposta de CEOPPAN, s’ha portat finalment el guardó de “Forner Mundial de l’Any”.

L’acte ha tingut lloc en la localitat sevillana de Lebrija, lloc natural de Vélez, i ha sigut retransmés a través de la plataforma IBA Connecting Experts, ja que el Congrés de la UIBC s’emmarca dins de la prestigiosa fira IBA de Munic. L’empresari sevillà s’ha imposat a altres 3 finalistes, Peng Pudong (la Xina), Sigurdur Már Gudjónsson (Islàndia), i Han Chih Dl. (Taiwan).

Per a aquesta edició es van presentar fins a 45 candidatures. Res més rebre el premi, Domi Vélez declarava que “hui és el dia més important la meua carrera professional i també el més emocionant. Ha sigut un camí llarg per a arribar fins a aquest premi”, i va voler dedicar-li’l al seu pare mort l’any 2000.

La cerimònia va estar presidida per l’Alcalde de Lebrija, José Benito Barroso Sánchez, acompanyat pel President de CEOPPAN, Eduardo Villar; i pel Secretari General la UIBC, José Mª Fernández del Clos.

Succeeix en el palmarés al brasiler Rogério Shimura, vencedor en 2019. Vélez és forner associat a CEOPPAN i forma part del seu grup d’assessors tecnològics, juntament amb els mestres forners Jordi Morera, José Roldán i Carlos Mariel.
D’altra banda, el premi de “Pastisser Mundial de l’Any” va correspondre en aquesta ocasió al suís David Schmid.
Aquest premi s’entrega anualment a un professional excel·lent en el servei actiu, i ha de ser proposat a l’Oficina del Secretari General de la Unió per qualsevol” associació membre, requerint l’aprovació del Presidium. Inicialment, el premi s’entregava per a acreditar la trajectòria professional de tota una vida. Però a partir de 2015 es va decidir premiar a forners entusiastes en actiu, per a així atraure als joves al món de la fleca..

.