San Mamés es va vestir de festa per a rebre al Vila-real en la 10 jornada de lliga amb 40.000 espectadors que van alçar al seu equip a una victòria que el situen amb 16 punts i a 2 dels llocs que donen dret a l’Europa League. És la millor arrancada de lliga del Atletic en 27 anys que ha aconseguit 16 punts en 9 partits.
Des del primer moment el partit va ser molt intens per les dues parts, amb una lluita frenètica pel control de la pilota i l’intent de verticalitat sobre la porteria contrària. A mesura que transcorria la primera part el Bilbao va decantar la balança al seu favor, demostrant que la victòria l’anava a vendre molt cara.
La primera gran ocasió del partit va ser protagonitzada per Danjuma en un tret que va bloquejar Unai Simón. Poc després una pilota al travesser d’Iñaki Willians seria el pròleg perquè tres minuts després, concretament en el 14, Raúl García, en una jugada de tiralínies avançara a l’equip local amb el 1-0.
En el minut 20 Gerard Moreno abandonava el partit lesionat
Coquelein, gràcies a una assistència de Danjnma que centrava des de la banda, empatava el partit en el minut 31. Aquest gol va proporcionar més intensitat al joc de l’equip de Castelló que per moments va acariciar un millor resultat. Va concloure la primera part amb uns magnífics minuts finals del Villareal.
Al començament de la segona part es va notar una baixada de ritme de l’equip local que van intentar aprofitar Danjuma i Chukwueze. El primer enviament un trayas a la porteria de Unai que aquest buide de manera felina. En els últims minuts finals Marcelino va llevar a Williams i Raúl García deixant el seu lloc a Villalibre i Sancet,
Però seria Muniaín en el minut 77 qui posaria el resultat definitiu en el marcador amb el 2-0 en un penal provocat per Alberto Moreno.
Segons va declarar Unai Emery …»Partit igualat, amb dos equips mostrant els seus moments de joc, les seues credencials, ens ha costat tindre la pilota, però cada vegada que eixíem ho féiem amb perill»
«Sabíem que anava a ser molt intens. Estàvem chequeando com estan els jugadors. Hem tingut dues lesions que estan dins del risc d’acumulació de partits i hem de ser capaços d’assumir aquests riscos»
«En principi són lesions musculars i hem d’esperar a la valoració mèdica. De dies a setmanes per a poder recuperar-se»
Segons Marcelino …”jugàvem contra un grandíssim equip, que és molt competitiu, està molt ben entrenat, és un dels millors equips de la Lliga. Potser no haja sumat els punts que ha merescut fins ara. Venim de tres setmanes sense competir. La temporada passada érem incapaces de sumar dues victòries consecutives i aquesta temporada ja ho hem fet dues vegades»
«No teníem dubtes perquè aquest equip entrena molt bé. L’Athletic té extraordinaris professionals. S’ho han pres molt de debò i sabíem que no anàvem a perdre ritme competitiu»
«Vam tindre el 2-0, després quan el Vila-real no ens havia fet res, ens va fer una jugada evitable i ens van empatar en la seua primera acció de perill. En el còmput general el que més va fer per a guanyar vam ser nosaltres i considere que la victòria ha sigut justa»

El Villareal rebrà, a les 21.30 hores, en l’Estadi de la Ceràmica al Cadis *CF el pròxim dia 26 d’octubre en el partit corresponent a la 11 setmana de lliga.