La gastronomia i la formació són dues dels pilars estratègics de La Marina de València, i des de Consorci València 2007, òrgan gestor de la dàrsena valenciana, es treballa per a impulsar aquesta línia de treball mitjançant la col·laboració en cursos i programes formatius encaminats a l’excel·lència, intercanvi de coneixements i atracció de talent.

Del 7 a l’11 de març, el Veles e Vents acull la primera edició del Certificat Universitari en Comerç, Cuina i Dieta Mediterrània en Productes de la Pesca i l’Aqüicultura. Un programa que forma part de l’oferta de la Fundació Lluís Alcanyís, amb la col·laboració de La Marina de ValènciaVeles e VentsBalfegot i Aquanaria, liderat per Javier d’Andrés, director gastronòmic Veles e Vents (Grupo La Sucursal) i José Miguel Soriano, catedràtic de la Universitat de València.

Durant tota les setmana, la pesca, l’aqüicultura, la cuina i el peix prenen absolut protagonisme en Veles e Vents, de la mà d’experts i reconeguts xefs com Ekaitz Apraiz (Espai Gastronòmic Tunateca – Barcelona), Jorge de Andrés (Vertical – València), José Antonio Torres (Els Vents i Vila Antonia – Alacant), Samuel Naveira (Muna – Ponferrada), Rafa Soler (Audrey’s – Calpe), Vicente Patiño (Saiti) i Fran Espí (La Sucursal – València).

El curs compta amb sessions monogràfiques dedicades a la tonyina roja, al llobarro i al peix de llotja, en les quals els alumnes podran aprendre diversos aspectes sobre la seua cria, alimentació, disponibilitat i tècniques culinàries de l’alta gastronomia. Al mateix temps es posaran en relleu aspectes com les propietats nutricionals del peix, la seua vinculació amb la Dieta Mediterrània i la legislació sobre el tema.

La proposta ha tingut un excel·lent acolliment tant per cuiners com per formadors de l’àmbit professional de l’alimentació, que han entès aquesta iniciativa com un complement essencial dels graus superiors de gastronomia. En aquesta convocatòria s’han oferit trenta places en format presencial per a poder adquirir el Certificat Universitari en Comerç, Cuina i Dieta Mediterrània en Productes de la Pesca i l’Aqüicultura, un programa presencial enfocat a professionals de la cuina, de la comercialització de pesca i aqüicultura, sanitaris i docents. El programa els aporta coneixements sobre la diversitat de productes de la pesca i l’aqüicultura, les matèries primeres, la seua manipulació i les seues aplicacions en cuina vinculades a la salut i a la Dieta Mediterrània.