El Museu Arqueològic d’Alacant ha organitzat per a aquest cap de setmana jornades de portes obertes amb entrada gratuïta per a acomiadar l’exposició “Etruscos. L’alba de Roma”. La mostra internacional conclou la seua estada a Alacant després d’haver superat totes les expectatives de visitants des que es va inaugurar fa set mesos.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, ha convidat als alacantins i visitants “a conéixer en aquests últims dies una gran mostra que ens ha permés descobrir una de les grans civilitzacions que van poblar les costes del Mediterrani a través de valuosos objectes que recorren la seua història”. Parra ha agraït a més la col·laboració dels museus participants i de l’Ambaixada Italiana “per la seua contribució, gràcies a la qual aquesta exposició ha sigut un èxit avalat pel bon acolliment del públic”.

L’accés a Etruscos durant el dissabte 19 i el diumenge 20 de març serà gratuït i en horari de 10.00 a 14:000 hores, tots dos dies, en coincidir el dissabte amb la festivitat de San José. A més, i per a facilitar al màxim l’assistència, la visita serà lliure. Fins al divendres 18 de març, es podrà assistir de manera lliure o en grup però es recomana realitzar ho reserva prèvia des de l’enllaç https://www.marqalicante.com/etruscos/.

“Etruscos. L’alba de Roma” està formada per 150 peces procedents de les més importants excavacions de l’antiga Etruria, component la major mostra monogràfica exhibida a Espanya en l’última dècada sobre aquesta cultura. Inclou, a més, una selecció de peces originals del Museu Arqueològic Nacional de Florència (MAF) i del Museu Etrusc Guarnacci de Volterra que recorren la història de la civilització etrusca des dels seus orígens en el segle IX a. C. fins a la seua gradual absorció pels romans en el segle I a. C.

D’altra banda, la proposta incorpora material gràfic i didàctic que inclou projeccions audiovisuals, reproduccions en 3D i modernes eines interactives. Així mateix, i com a complement a la mostra internacional, ‘Petjades Etrusques a Alacant’ presenta un conjunt de 22 peces que recullen l’empremta d’aquesta antiga cultura itàlica en el territori alacantí revelant la importància dels rituals relacionats amb l’orfebreria i el vi en època ibèrica.