Jesús Escalera, millor xef Pastisser d’Amèrica Llatina, confirma que estarà en l’escenari dolç de Mediterrània Gastrònoma

Be Sweet tindrà als millors pastissers en el qual serà l’escenari més dolç de Mediterrània Gastrònoma: Jesús Escalera, Millor Xef Pastisser d’Amèrica Llatina segons 50Best, Miquel Guarro, més ben xocolater de l’any de 2013 o Raúl Asencio, premiat per la Federazione Internazionale Pasticceria Gelateria Cioccolateria amb el premi al millor panettone del món, han confirmat la seua participació en el certamen, que se celebrarà del 7 al 9 de novembre en Fira València.

València, 26 d’octubre de 2021.- L’alta pastisseria torna a tindre espai propi en Mediterrània Gastrònoma, la fira gastronòmica del Mediterrani, que se celebra del 7 al 9 de novembre en Fira València. Pastissers de tota Espanya i de Mèxic estaran mostrant les noves tendències en l’escenari més dolç, ‘Be Sweet’, un espai coordinat per la xef i pastissera Carito Lourenço i Pedro García Coy, del Gremi de Mestres Confiters de València.

 Jesús Escalera, pastisser de Utrera establit a Guadalajara (Mèxic), serà un dels participants. El seu projecte La Postrería és un referent a la ciutat i acosta una visió pastissera cap a plantejaments més culinaris. No és casualitat que, entre els reconeixements collits, la guia 50Best li ha considerat Millor Xef Pastisser d’Amèrica Llatina. També estarà Miquel Guarro, cap de pastisseria en Hofmann Barcelona. Aquest pastisser, que participa en programes com a Màster Xef o que ha format part del jurat del programa televisiu Bake Off en la seua versió espanyola, també forma part de la Xocolate Academy d’Espanya. Membre del Col·lectiu 21 Brix, es va proclamar campió del trofeu Lluís Santapau al millor xocolater del 2013.

Raúl Asencio, premiat per la Federazione Internazionale Pasticceria Gelateria Cioc-colateria amb el premi al millor panettone del món, Cristina Lirola, responsable d’estudis de pastisseria en el Basque Culinary Centre i Daniel Álvarez referent de la pastisseria d’autor i un dels pocs Relais Desserts a Espanya (associació mundial que agrupa algunes de les millors pastisseries del món) també ha confirmat que estarà en Mediterrània Gastrònoma 2021.

Lourenço i García Coy destaquen que «tenim un programa envejable, difícil de trobar en altres congressos gastronòmics”. “Són noms molt potents que vindran a mostrar alta pastisseria», asseguren.

Be Sweet, punt de trobada de la pastisseria a Espanya

A més de les ponències i demostracions de pastisseria en directe, Be Sweet comptarà amb dues taules redones en les quals es parlarà de formació en pastisseria i actualitat del sector. També estaran representats els gelats artesans de la mà de ANHCEA (Associació Nacional de Heladeros Artesans), així com una gran exposició per als professionals d’aquest sector.

D’aquesta manera, en aquesta edició ‘Be Sweet’ es posiciona com el punt de trobada en el qual formar-se, conéixer les tendències i novetats en pastisseria a través dels grans noms nacionals i internacionals. L’objectiu és, a més, unir als pastissers i donar visibilitat al món dolç, així com posar a la pastisseria en valor com a part fonamental de la gastronomia i l’alta cuina.