La iniciativa posarà en circulació 14.000 bons i els alacantins podran beneficiar-se de fins a 250 euros per a gastar en els establiments adherits a la campanya.

El pressupost de la campanya s’incrementa fins als 350.000 euros i preveu un retorn mínim de 700.000 euros

L’objectiu és ajudar al sector hostaler de la ciutat i incentivar el consum després de les dificultats generades per la pandèmia

El Patronat Municipal de Turisme, que dirigeix la vicealcaldessa Mari Carmen Sánchez, llança el “Bo Gastronòmic 2021” per a ajudar al sector hostaler de la ciutat d’Alacant i incentivar el consum després de les dificultats generades per la pandèmia. El pressupost per a aquesta campanya s’ha incrementat fins als 350.000 euros dels 200.000 euros inicialment previstos.

La iniciativa distribuirà 14.000 bons de 25 euros cadascun que s’aplicaran com a descomptes als consums de, almenys, el doble del valor del bo. Així, qualsevol persona major de 18 anys empadronada a Alacant pot sol·licitar de manera gratuïta un bo per valor de 25 euros i gastar sol o en companyia d’altres comensals un mínim de 50 euros en qualsevol dels establiments adherits a la campanya i aquests 25 euros es descomptaran del seu compte. Els bons poden ser aportats per més d’un comensal però el funcionament és el mateix, per cada bo de 25 euros caldrà realitzar una despesa mínima de 50 euros. El retorn previst és d’un mínim de 700.000 euros.

Cada persona podrà sol·licitar un màxim de 10 bons. Els bons caduquen als 8 dies naturals d’haver-ho sol·licitat i, si no han sigut utilitzats, tornaran al sistema per a posar-los de nou en circulació. D’aquesta manera, els alacantins podran beneficiar-se de fins a 250 euros per a gastar en els establiments de la ciutat.

La vicealcaldessa i responsable del Patronat Municipal de Turisme, Mari Carmen Sánchez, ha destacat que “amb els bons gastronòmics donarem un impuls als nostres bars i restaurants, que han sigut un dels sectors més castigats per la covid”. “És una campanya que beneficia tant a la restauració alacantina com als veïns, que podran gaudir de la nostra gastronomia amb un descompte de 25 euros per bo”, ha afegit.

Com sol·licitar els bons

El sistema per a poder aconseguir els bons és senzill. L’usuari haurà d’entrar en l’adreça d’internet citaprevia.alicante.es. En la casella “Tipus de servei” ha de marcar Bons de comerç i gastronòmics que li apareixerà en el desplegable. Al costat d’aquesta casella, en la denominada “Gestió”, ha de marcar Bono gastronòmic en el desplegable. En el calendari pot seleccionar el dia en què desitja activar el bo -tenint en compte la caducitat als 8 dies- i emplenar les seues dades personals. Automàticament el sistema li enviarà un correu electrònic amb un codi QR que pot descarregar en el seu mòbil o imprimir i que serà el que haurà de mostrar en l’establiment hostaler.

El Patronat Municipal de Turisme publicarà en la web www.alicanteturismo.com i en www.alicante.es un llistat dels establiments col·laboradors que s’hagen adherit al programa.

Establiments

Restaurants, bars, cafeteries i saló lounge situats en el terme municipal d’Alacant poden sumar-se al programa de bons gastronòmics. Per a això, han de presentar la sol·licitud en la seu electrònica de l’Ajuntament d’Alacant.

L’Ajuntament d’Alacant habilitarà una aplicació web que permetrà als establiments col·laboradors la validació de bons que els presenten els seus clients. Aquesta aplicació garanteix un sistema per a la traçabilitat entre el bo, el client que l’ha utilitzat, l’establiment on s’ha canviat i document de venda emés.

En el moment de la venda, l’establiment, introduirà el codi del bo en l’aplicació web habilitada per a comprovar la seua validesa. Una vegada validat i admés el bo per la plataforma, l’establiment aplicarà el descompte al client, guardant còpia del document de venda. L’Ajuntament li abonarà els imports dels bons canviats.