Mediterrània Gastrònoma, que ha celebrat hui la jornada de la Costa Blanca amb la participació de molts xefs de la província d’Alacant com Quique Dacosta o Susi Díaz, s’ha inundat hui de professionals del sector i de centenars estudiants d’hostaleria.

Demà es tancarà Mediterrània Gastrònoma, la fira més important del Mediterrani, que ha tingut una edició molt il·lusionant en la qual s’ha implicat tot el sector

València, 8 de novembre de 2021.- Mediterrània Gastrònoma ha tancat hui la seua segona jornada amb gran afluència de públic professional i s’ha pogut comprovar com s’ha bolcat el sector amb la fira més important del Mediterrani.

Carlos Mataix, president del certamen, es mostrava molt satisfet. “Està sent tot un èxit”, ha dit. Es mostrava d’acord la xef de la Finca, Susi Díaz, que ha destacat que Mediterrània Gastrònoma és un aparador i un portal per a mostrar talent i producte, especialment per a la gent que ve de fora. “Fires com a Mediterrània Gastronoma posen en valor la gastronomia de la nostra terra i li donen oportunitat a nous talents”, ha assegurat la xef, , que hui ha cuinat en la Cuina Central – L’Espai Exquisit al costat de la brasilera Manu Buffara.

Per part seua, Vicente García, de Cellers Gandia ha volgut destacar que és molt important estar en fires com a Mediterrània Gastrònoma “No hem parat ni un minut. Per a nosaltres ser ací és molt important, ja que en un mateix espai i durant tres intensos dies es congreguen a clients d’hostaleria i es poden presentar novetats i tendències”, ha declarat García.“

Sens dubte, ha sigut una obertura digna de l’edició del retrobament: un èxit total. El degoteig de visitants ha sigut constant. De fet, els escenaris dels 14 espais de Mediterrània Gastrònoma han penjat el cartell d’aforament complet i tant estands com corredors estaven completament plens.

“Ha sigut un primer dia espectacular. El sector s’ha bolcat amb nosaltres: les marques, els cuiners, els forners, els pastissers… Tots teníem ganes de veure’ns de nou i compartir gastronomia”, ha assegurat Carlos Mataix, president del certamen.

La Cuina Central – L’Espai Exquisit ha tingut les seues primeres grans ponències. Danny Lledó, primer restaurant valencià amb Estrella Michelin en EE. UU, Rafa Zafra, d’Estimar i Jorge Andrés del restaurant Vertical han sigut els encarregats de mostrar alta cuina en estat pur durant el matí. També han estat cuinant Baeza & Rufete (una estrela Michelin i un sol) i Vicente Patiño, Saiti (dos sols), seguits de Rubén Escudero, Manko (Grup Gastón Acurio, Paris) i David López (Local d’Assaig de Múrcia i Rocío Parra del restaurant En la Parra (una estrela Michelin i un sol Repsol), que ha estat acompanyada de Maria José Martínez de Llenç. L’encarregat de tancar la jornada ha sigut Albert Boronat, propietari del restaurant Ambassade de Llívia, xef de la Generació Ducasse (va treballar 14 anys amb ell) i guanyador del Bocuse d’Or España 2019, un dels certàmens més exigents i complicats d’alta gastronomia del món.

Els espais Aula Arròs de València D.O, la Cuina Molt de Gust, pandeverdad i Be Sweet també han tingut un gran acolliment. “Estem molt contents amb aquest primer dia. Hem tingut grans ponències en tots els espais. El túnel del vi estava ple de professionals i en Entreolivos s’han fet moltíssims tastos de AOVE. A més, els heladeros han celebrat amb nosaltres el dia mundial del torró repartint gelat d’aquest ingredient a tots els assistents”, ha comptat Alejandro Roda, director del certamen, que augura dos dies plens d’activitat i de formació constant.

El sector es bolca amb Mediterrània Gastrònoma

Inauguració i estreles Michelin

Amb l’èxit d’aquesta primera jornada s’inicien tres dies de gastronomia en viu feta per i per als profesionals  del sector i per al públic gurmet, que convertiran a Fira València en el bressol de la gastronomia del Mediterrani gràcies als 14 espais i els seus més de 150 ponents, que junts sumen més de 50 estreles Michelin i sols Repsol.

Cal destacar que l’acte d’inauguració oficial se celebrarà a partir de les 10.00 hores de demà en el Fòrum Centre de Fira València i participarà Francesc Colomer Sánchez, secretari Autonòmic de Turisme, a més de Roger Llanes, secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural, David Torres García, director general de Desenvolupament Rural, Emiliano García, regidor de Turisme de l’Ajuntament de València, Carlos Mataix, president de Mediterrània Gastrònoma i altres autoritats.

A més, demà dilluns la Guia Michelin presentarà a les 12:00h a la sala Joaquín Rodrigo, la selecció de Xefs de la Comunitat Valenciana que cuinaran per a tots els convidats en el sopar de la Gala MICHELIN 2022 que tindrà lloc el 14 de desembre en el Museu de les Arts. I a les 12.30 hores Quique Dacosta presentarà en l’escenari Cuina Central – L’Espai Exquisit el DNA Restaurant, Festival Gastronòmic Dénia.

Mediterrània Gastrònoma, que ha col·laborat en la presentació de la marca ‘Molt de Gust, se celebrarà en Fira València del 7 al 9 de novembre i compta amb el suport de Turisme Comunitat Valenciana, de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, de les diputacions de Alacant, Castelló i València i de Delicious València i està organitzada per Fira València, amb el suport de les principals associacions sectorials i l’ajuda dels xefs de la Comunitat Valenciana.