• Tres grans Caves empaten a 94 punts en el top de la Guia ABC i un és el blanc Tantum Ergo Chardonnay & Pinot Noir
    És el quart any consecutiu repetint aqueixa puntuació en la guia
    Tots els vins del celler, de nou per damunt dels 92 punts.
    Aquesta guia només inclou vins que no superen els 30 euros             

La guia dels millors vins de l’any del diari ABC torna a col·locar a Hispà Suïsses entre el grapat de cellers destacats del nostre país, destacant per quart any seguit el Cava blanc Tantum Ergo en els 94 punts que ho eleven al cim de tots els caves puntuats juntament amb altres dues referències catalanes.

       De el Tantum Ergo Chardonnay i Pinot destaca la finor i l’essència fruitera, subratllant que “seria, a més, un exquisit i poderós vi blanc”, diu Juan Fernández Cuesta, que és el que dirigeix els tastos de més de 600 referències amb un únic denominador comú: que els vins no superen els 30 euros en el mercat.

Tots els vins d’Hispà que compleixen aqueix requisit han passat el filtre i aconsegueixen de 92 punts d’ara en avant, consolidant puntuacions d’anys anteriors.

Quant als negres, el Bassus Finca Casella Herrera 2016 aconsegueix la màxima puntuació de la DOP València juntament amb una altra referència, també 94 punts. Aquest cupatge ja clàssic de boval amb petit verdot, cabernet franc, merlot i syrah és qualificat pel crític com una “base d’actuació extraordinària que mereix moltíssim la pena”, assenyalant que darrere d’aquest vi hi ha “un enorme mèrit d’aquesta casa”.

El Bobos Finca Casa La Borratxa, monovarietal de bobal, se situa amb 93 punts, els mateixos que el seu “germà” de 2018, el Bassus Pinot Noir. Del primer arriba a dir que podríem trobar-nos “amb una benedicció del senyor”, per ser un vi molt diferent, mentre que del pinot assenyala que continua creixent any rere any. De nou, els pinot d’Hispà entre els grans negres d’Espanya.

El Impromptu Sauvignon Blanc és el més puntuat dels blancs d’Utiel-Requena, destacant el seu equilibri i l’acidesa que fa que aquesta referència continue pujant escalons.

Bones notícies que avancen el Nadal en Hispà Suïsses.