No li va bastar al Barça el gran partit de Mirotic (22 punts) davant el gran joc coral valencià en el qual els joves Josep Puerto (10 punts) i Jaime Pradilla (7 punts) van ser també peces fonamentals de la victòria al costat de Xabi López Arostegui (17 punts).
El València va iniciar el partit sense complexos i Jaime Pradilla amb un triple i una canastra de dues va posar el 0-5 en el marcador als dos minuts. Va haver d’eixir Nikola Mirotic al rescat del Barça amb 2-6 al marcador per a donar al Barça el seu primer avantatge (9-6, min. 4) amb set punts consecutius.
Els blaugranes, massa blans i despistats en defensa, van rebre dos triples de Van Rossom i López-Arostegui i una canastra de Port que va posar al València cinc a dalt (9-14, min. 6). Aqueixa alternança en el marcador va ser la tònica de tota la primera part.
Mirotic no trobava un relleu en l’anotació i el València, buscant tirs ràpids, es mantenia sempre dins del partit sense importar l’edat dels quals eren al parc.
Brandon Davies, com és habitual, va imposar la seua llei sota el cércols per a posar el 21-19 al final del quart però els blaugranes van tornar a ballar-la en l’inici del segon quart, no podent amb Jasiel Rivero quan la pilota li va arribar al pal baix en la defensa zonal que planteja Jasikevicius (21-23, min. 12).
López-Aróstegui es va erigir com el màxim anotador del seu equip en el primer temps al costat de Jasiel Rivero amb 9 punts per a mantindre als valencians a dalt (29-30, min. 17).
El Barça només va anotar tirs lliures en els últims minuts d’un primer temps en els quals va anotar més canastres des d’aqueixa posició que en tirs en joc per a anar-se al descans tres punts a dalt (38-35).
Els blaugranes van eixir després del descans amb una millor defensa individual i dos triples de Calathes i Sanli van semblar significar l’enlairament definitiu dels de Jasikevicius (54-47, min. 26), però no va anar així.
Inferiors en la pintura, el València va buscar solucions des de la llarga distància i Port, López-Arostegui i Prepelic van anotar per a posar de nou al seu equip al capdavant del marcador (56-60, min. 28). El festival des de la línia de 6,75 va continuar fins al final de quart, al qual es va arribar de nou en taules (63-63) després d’un triple de Van Rossom despues de Kuric retornara l’avantatge al Barça (63-60).
Els valencians van complicar molt el partit als blaugranes en l’inici de l’últim període amb un parcial de 2-15 amb dos triples de Bojan Dubljevic (65-77, min. 34) i Jasiel Rivero sent l’amo i senyor en tots dos cércols.
El Barça es va encomanar a Davies i Mirotic per a donar-li la volta al partit i va aconseguir rebaixar la diferència a sis punts (77-83) a 1’50» del final i va insistir, sense aconseguir-lo, a remuntar el partit des de la línia de tres punts.
Bojan Dubljevic, que va anotar els seus 15 punts en la segona part, va sentenciar el partit amb dos tirs lliures a 46 segons de la conclusió que van donar al València Basket un merescut triomf en el qual van ficar 52 punts en la segona part al conjunt català.

Fuente Eurosport