Els que segueixen a l’equip valencianista segurament recordaran episodis nefastos i violents protagonitzats pels ultres de la penya Yomus. Una incertesa sempre que han sigut presents en el camp va sobrevolar l’Estadi de Mestalla i en els seus desplaçaments. Els Yomus són potser el grup més perillós a nivell nacional, que van denigrar algunes de les jornades més reeixides del València Club de Futbol.
Aquests dies arrere i coincidint amb una agressió neo-nazi, en la qual nou joves van apallissar i van deixar malferit a un xic que passava pel lloc, sense més, els Yomus van manifestar en les seues xarxes socials, la seua intenció d’entrevistar-se amb l’altes esferes valencianistes a fi de tornar a les graderies. La resposta de l’equip Che ha sigut contundent «no a cap entrevista o negociació amb els Yomus». La policia encara està investigant aquest fet que de moment no llança llum sobre la participació directa d’aquests ultres violents, però és un canal d’investigació. Els Yomus en resposta a algunes afirmacions que apuntaven al seu grup com a autors del fet, han desmentit rotundament la seua participació en la seua pàgina de Facebook «…En relació a les notícies aparegudes en alguns mitjans de comunicació, relacionant a Yomus amb els incidents ocorreguts a Barcelona, desmentim rotundament aquestes afirmacions. Des de Yomus demanem, novament, major rigor periodístic a l’hora de contrastar les notícies..».

La història dels Yomus, es remunta a 1983, un grup que omplia de color, càntics i pirotécnia les graderies de Mestalla. D’origen, sense cap ideologia política i posteriorment amb tendències ultradretanes. Molts dels antics Yomus van abandonar la penya, incorporant-se uns altres d’ideologia feixista que va radicalitzar el grup denominant-se a partir d’aqueix moment «Ultra Yomus». Els que la van abandonar, es van incorporar o van crear altres penyes més concordes amb el moviment futbolístic i sense violència.
En els anys 90 eren freqüents els cants neonazis a Mestalla, gest que desagradava enormement i que semblava que no anava a tindre fi. no obstant això en el 2017 el club valencianista deixe de secundar-los en protagonitzar els Yomus escenes violentes i agressions durant una manifestació per la llengua valenciana. En ser acusats d’associació il·lícita i imputats per delictes d’odi, el club va retirar els abonaments dels Yomus implicats. Afortunadament l’el 2019 van ser expulsats del camp i se’ls prohibio de nou la seua entrada, encara que va ser a principis de 2020 quan va ser efectiu aquest desallotjament.
El primer club que expulse a la seua afició ultra va ser l’FC Barcelona, li seguiria el Reial Madrid i el València porta camí d’erradicar-los del camp.