Terres dels Alforins volen celebrar la seua particular festa de fi de verema amb unes Jornades de Portes obertes repletes d’activitats vinculades a la seua Paisatge de Vins.

I és que els cellers Rafael Cambra, Celler del Roure, Els Frares, La Vinya, Els Pins, Arráez, Dani Belda i Enguera obriran les seues portes de bat a bat els pròxims dies 6 i 7 de novembre de 10 a 14h. Per a ordenar les visites i l’aforament, cada celler gestionarà les seues reserves per a aqueixos dos dies, en unes jornades que resultaran especials amb plans i experiències per a gaudir en família. I la jornada tindrà un brindis molt especial, perquè cada celler oferirà un vi de l’any, és a dir, un vi recentment elaborat de la verema 2021. Un tast molt exclusiu.

Rafael Cambra, a Fontanars dels Alforins, és una dels cellers que són essència de Terres dels Alforins. A més d’elaborar algun dels vins més llorejats del sud-est espanyol, estrenen seu carregats d’il·lusió on el enoturismo gaudirà de gran protagonisme.

Celler del Roure, a Moixent, s’emplaça als peus del Poblat Iber de la Bastida de les Alcusses. Passejar les seues vinyes contemplant el paisatge dibuixat per la vinya o endinsar-se en el seu celler fonda, són atractius suficients per a enamorar-se catant algun dels seus vins.

Daniel Belda, a Fontanars dels Alforins, és el pare espiritual de tot el moviment de Terres dels Alfo-rins. L’aposta per un territori de la mà d’un enòleg que va canviar el rumb d’aquesta zona productora amb una filosofia carregada de romanticisme.

Cellers Arráez, a La Font de la Figuera, ha apostat molt fort pel enoturismo en el seu nou celler, en la qual es pot viure el món del vi de manera divertida, acabant amb un tast en la seua espectacular terrassa amb vista al Capurutxo.

Casa Els Frares, en Fontanars, proposa un viatge a les arrels, al respecte i a les elaboracions que duien a terme els antics pobladors d’aquestes terres en un entorn que és capaç d’atrapar-te per sempre. És escu-char la història, viure la cultura del vi.

La Vinya, a la Font de la Figuera, s’ha convertit en referència obligada dins del panorama cooperatiu de la Comunitat Valenciana. Catar best sellers com el Nº12 o passejar la seua sala de barriques, és impregnar-se de la tradició vinícola de la localitat.

Cellers Enguera és una empresa familiar que ha apostat sempre per l’elaboració de vins de qualitat amb la sostenibilitat per bandera. Projectes com el de les ratapinyades com a Guardians de la vinya” són motiu suficient per a justificar la visita.

Els Pins, a Fontanars dels Alforins, se situa en un dels paratges més bells de la comarca. El celler està impregnat de racons amb molta màgia, comptant amb l’al·licient afegit d’una meravellosa *ye-güada. Desconnectar és possible.

Els cellers de Terres dels Alforins esguiten el màgic territori que conformen les localitats de Fontanars dels Alforins, La Font de la Figuera i Moixent. Per tant la visita pot complementar-se amb la magnífica oferta cultural i gastronòmica de les tres localitats. El Poblat Iber de la Bastida de Les Alcusses a Moixent, el Museu Històric-etnològic de la Font de la Figuera, o també en aquesta localitat el Retaule de Juan de Juanes, la cultura de la pedra i els seus forns de calç o un passeig entre heredades i palaus entorn de Fontanars dels Alforins poden ser el complement ideal a l’escapada.

I com no, la gastronomia. Reunir-nos al voltant d’una bona taula en la qual manen els aliments tradi-cionales produïts en qualsevol de les tres poblacions. Gaudir uns gaspatxos o un bon arròs al forn, faran que la visita siga recordada per sempre.

Vaig vindre a Terres, el paisatge de vins que conquista el cor de tot aquell que el visita.