Els vins de Coviñas han sigut guardonats amb 5 medalles en el concurs més gran d’Àsia, l’Àsia Wine Trophy. Amb més de 4.300 vins registrats cada any, és l’únic concurs que compta amb el patrocini de la OIV a Àsia, en el qual més de 140 jurats internacionals caten i avaluen els vins procedents de més de 34 països. A més, en cada edició, experts procedents dels principals països importadors d’Àsia destaquen la qualitat i bon fer d’aquesta competició enològica.

En el cas de Coviñas, les medalles d’Or han recaigut en el Marqués de Verdellano Reserva 2017, un negre solemne elaborat a partir d’una selecció de raïm d’Ull de llebre, Boval, Cabernet Sauvignon i Garnacha. De color roig robí amb reflexos violacis aquest selecte negre entrellaça la frescor de la fruita amb sensacions elegants de barrica.

El Marqués de Verdellano Criança 2018 és reconegut també amb medalla d’Or. Aquest cupatge de Boval i Ull de llebre de color roig cirera, és un vi de sabor suau i vellutat, amb bona estructura.

En tots dos casos, són vins destinats a l’exportació. De manera que aquest guardó internacional recolza la seua reputació i és un reflex de l’interés que desperten en aquest mercat la qualitat d’aquests dos negres amb DOP Utiel-Requena.

Els vins guardonats amb medalla de Plata han sigut el negre Marqués de Verdellano Gran Reserva 2015, que completa la gamma, el blanc Vila de Adnos Macabeu 2020 i el negre Requevin Gran Reserva 2015. El que confirma una vegada més l’atractiu que tenen els varietals autòctons per al mercat asiàtic.

 

Sobre Coviñas

Grup Coviñas és un grup vinícola nascut a Requena en els anys 60 després de la unió dels viticultors de 10 cooperatives de la zona, amb l’objectiu de potenciar els seus vins i oferir la millor qualitat. En l’actualitat, ostenta una posició de lideratge en la DOP Utiel-Requena, on reuneix més de 3.000 famílies entorn a un projecte comú, el vi, i és propietària de més del 41% de la vinya, adscrit a la DOP UR.

En Coviñas creiem que l’essencial, és simplement extraordinari. Vivim en respecte amb la naturalesa que ens envolta i que retorna l’afecte que rep amb un regal ple de vida i fruits. La nostra font d’aprenentatge és el camp, que porta anys cultivant-nos en els valors més essencials. Portem dècades treballant en sincronia amb el nostre entorn, respectant els seus cicles, valorant la seua diversitat. Hem aprés que som part d’ella i ara tenim una fi comuna.