Quan les  coses es fan bé, els reconeixements solen arribar més primerenc que tard, però si aquests premis avalen la qualitat d’uns vins any rere any és que llavors no sols s’estan fent  bé les coses, sinó que s’està fent  un treball extraordinari. Això succeeix amb els vins de  Vegamar, una dels cellers amb més solera de la província de València.

El Grup Disber, propietari d’aquest Celler, enclavada en la localitat valenciana de Calles, va decidir fa ja uns anys fer un salt qualitatiu en la seua oferta vinícola, impulsant els vins que ja es feien, apostant per vins monovarietales i autòctons que s’adaptaven perfectament a l’orografia i climatologia del municipi i incorporant  talent entre el seu equip de producció, entre ells al director tècnic, Pablo Ossorio, (un dels enólogos més importants d’Espanya)  l’enòloga Mari Paz Quiles (premi al Mèrit Vitivinícola per la DO Vins de València) i al sommelier Pedro Mayoral.

Poc més tard a aquestes incorporacions veurien la llum les referències: “Petjada de Garnacha”, elaborat 100% amb Garnacha Tintorera, “Petjada de Merlot“ (100% Merlot), “Petjada de Merseguera” (100% Merseguera), “Petjada de Syrah” (100% Syrah), “Petjada de Verdejo” (100% Verdejo) i Petjada de Sauvignon Blanc (100% Sauvignon Blanc). A més es donaria un impuls al seu conegut “Domini de Calles”, arribant més tard “Essència Vegamar” (cupatge de Garnacha i Syrah), el vi dolç “Or d’Alexandria” (100% Moscatell d’Alexandria), “Vegamar Blanco” (Moscatell d’Alexandria i Sauvignon Blanc), “Vegamar Criança” (Syrah, Garnacha i Ull de llebre), “Vegamar Reserva” (Cabernet Sauvignon, Merlot,  Garnacha i Ull de llebre) o  el “Ancestral Vegamar Blanco” (Merseguera 100%).

Els caves també formaven part d’aquesta nova marxa, el “Vegamar Brut Nature Rosat”, “Vegamar Brut Nature”, “Vegamar Vaig privar 18 Brut Nature” i el “Vegamar Ecològic Brut Nature”.

En quan als destil·lats també són destacables el seu anyenc “Ron Boca and Waterfall”, el whisky “Mill Room”, la gamma de ginebres “GinCity”, amb dues versions ben diferenciades i el seu vermut “Oh Lala!.

Però l’altiplà de Calles també permet l’elaboració d’uns excel·lents olis com el “Olixir” o el “Oli de Vegamar”, fins i tot tenen un vinagre balsàmic “Balsàmic Olixir”

Amb el  terme del confinament han arribat  grans notícies per a Vegamar, entre elles la notificació de ser una dels cellers més reconeguts en el  Challenge Internacional de Bordeus on ha rebut  dues medalles d’or per al Vegamar Or d’Alexandria,  que ja havia rebut un  Bacchus d’Or a l’inici de l’any ) i el Vegamar Blanco.

Aquests premis no fan més que sumar un currículum envejable que acumula més d’una trentena de medalles i altres premis del sector en els certàmens més prestigiosos del món: Premis Decanter, Gran Bretanya, Sélections Mondiales dones Vins, el Canadà, Revista Perswijn, Holanda, Concurs internacional Vinalies, França, Premis Internacionals de Vins i Espirituosos CINVE o Mundus Vini, Alemanya, Associació mundial de periodistes i escriptors del vi. També ha entrat en la llista de la Guia Peñín en diferents edicions amb diverses referències dels seus vins superant els 90 punts.

A Espanya ha sigut també reconeguda per  la Guia “Sense Mal Raïm” i els premis Proava.

Vegamar s’ha convertit per mèrits propis en una empresa vinícola moderna i una de les més reconegudes del món.