Vera de Estenas és, abans de res,  l’esperit de Francisco Martínez Bermell. Des que es va instal·lar a Requena en 1945  va portar la tradició exportadora del Grau de València.
En 1981, tota la seua activitat vitivinícola es va centrar en la finca i celler Casa don Ángel,  que va adquirir per a  desenvolupar el projecte Vera de Estenas.  Paco coneixia bé les característiques del terrer en les quaranta-cinc hectàrees de  vinya, perquè com en moltes altres finques d’Utiel-Requena , havia elaborat durant anys els vins per encàrrec.
La precisa decisió de triar aquesta finca va ser determinant perquè, anys  després, en 2013,  s’aconseguira el màxim reconeixement que pot obtindre un vi a Espanya: la Denominació d’Origen Pagament Vera de Estenas.  La finca es troba al costat de la rambla de Estenas, en un glacis calcari molt assolellat on predomina la crosta calcària i els llits de cants. Assentat sobre un mantell freàtic, la qual cosa aporta un microclima a la vinya.
En 1996 es va embotellar el Vinya Lidón, primer Chardonnay fermentat en barrica, i un any després,  el Martínez Bermell, en homenatge a Paco, el fundador. Així es van succeir vins únics, amb segell propi, fins a arribar al Casa don Ángel –Bobal, afija 1998, un vi de guarda del qual, després de 20 anys,… “ens sentim molt orgullosos, per haver sigut pioners a donar valor a la nostra varietat autòctona,  abans injuriada”.

Per a realitzar enoturisme en el celler visitar al web https://veradeestenas.es/enoturismo/