L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, s’ha felicitat aquest dimarts per la decisió de la Comissió Europea d’alçar la sanció sobre Ciutat de la Llum i permetre a la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana la represa de l’activitat econòmica en les seues instal·lacions. Al mateix temps, Barcala ha oferit al Consell de la Generalitat tota la col·laboració de l’Ajuntament per a contribuir a la reactivació dels estudis cinematogràfics del complex alacantí.

“És una gran notícia per a Alacant i la resta de la Comunitat que es puga rellançar l’activitat econòmica i cinematogràfica en Ciutat de la Llum perquè tots eixim guanyant amb aquesta notícia”, ha destacat el primer edil, que recorda que l’Ajuntament desenvolupa un ampli catàleg d’iniciatives relacionades amb la indústria del cinema i la creació audiovisual a través de l’oficina municipal “Alacant Film Office” i de l’Agència Local de Desenvolupament, patrocinadora del Festival de Cinema de la ciutat.

“Existeix una florent indústria cinematogràfica que s’ha desenvolupat en gran manera en els últims anys a l’empara de les plataformes de ‘streamig’ i una de les seues principals demandes és la disponibilitat d’espais com els que ofereix Ciutat de la Llum”, ha afegit Barcala.

En aquesta línia, l’alcalde ha recordat el seu recent entrevista amb els responsables de la productora Zeta Studios, que ha rodat a Alacant la sèrie “Sense petjades” per a Prime Vídeo i que s’ha compromés a tornar a la ciutat per a dur a terme nous rodatges. Així mateix, s’ha referit al fet que el recent enregistrament de la pel·lícula “The Interpreter” -dirigida per Guy Ritchie i protagonitzada per Jake Gyllenhaal- ha suposat un retorn de 2,5 milions d’euros per a la ciutat en allotjaments, hostaleria i comerç.

“Són dos exemples recents”, ha explicat Barcala, “del potencial econòmic i de generació d’ocupació i futur que té la indústria cinematogràfica per a aquesta ciutat i la resta de la Comunitat, que es veurà necessàriament reforçat amb el rellançament dels estudis de Ciutat de la Llum”.