Celler Sierra Nord posa en marxa a Requena visites per a col·legis destinades a escolars d’educació infantil i primària. Abans de final d’any activaran la segona fase d’aquest projecte i ampliaran les visites a instituts, amb l’objectiu que els joves coneguen les opcions de futur que ofereix un celler i contribuir així a retindre talent a la comarca.

Sota el lema ‘perquè només s’estima el que es coneix’, Celler Sierra Norte ha obert les seues portes a escolars amb edats compreses entre els 6 i els 12 anys. L’experiència per a aquests xicotets enoturistas consisteix a visitar el celler interactuant amb l’entorn, tant en la vinya com en les pròpies instal·lacions.

Durant la visita, els xicotets reben una guia didàctica i realitzen diferents tallers, tot això adaptat als continguts curriculars de cada edat, posant l’accent principalment en les ciències naturals i socials. Tots els materials s’han treballat amb un equip de docents d’educació infantil i primària. La visita també tracta de fomentar valors molt presents en el dia a dia del propi celler, com és el respecte pel medi ambient, l’ecologia, la sostenibilitat i l’economia circular.

“Els xiquets ixen encantats amb la visita i la resposta tant de pares com de professors està sent molt positiva. Percebem d’ells que els agrada que posem en valor el treball d’una activitat agrària i industrial amb tant d’arrelament a la comarca”, afirma María Salinas, responsable del projecte didàctic en Celler Sierra Nord.

La iniciativa ha tingut una gran acceptació entre tots els col·legis que han sigut contactats, la majoria d’ells situats a la comarca Requena-Utiel i a la ciutat de València. A més d’en castellà, les visites es poden realitzar en anglés i francés, de manera que també s’espera la visita de col·legis que ofereixen la seua educació en aquests idiomes.

Sierra Nord està ultimant l’adaptació de les visites a instituts. Amb aquesta iniciativa persegueixen un objectiu afegit, retindre talent. La idea és que aquests joves, que estan a punt d’eixir al mercat laboral o d’iniciar uns estudis orientats a una carrera, vegen les possibilitats de treball que ofereix el sector vitivinícola, des dels professionals que treballen a peu de vinya, fins a tots els llocs que es poden donar en un celler i que recullen professions molt diverses, com a enologia, enginyeria agrícola, química, direcció d’empreses, vendes, màrqueting, administració, comptabilitat, recursos humans, logística, etc.