Espanya suc ahir amb ofici, conscient de la importància de no perdre davant Suècia per a no haver de formar part de la repesca per a jugar en el Mundial de futbol 2022. Línies juntes i un control de partit perfecte va evitar que Suècia s’avançara en el marcador. Encara així la selecció visitant va gaudir de dues grans ocasions en el primer temps i una altra en el segon. Però seria Morata a pocs minuts del final qui establiria el 1-0 definitiu i amb això la passada directa a Catar.
A Espanya se li va notar la necessitat de no encaixar gol, ja que no va desplegar aqueix futbol vistós al fet que ens té acostumats, però l’important era el resultat i es va aconseguir.
Contra tot pronòstic ni Morata ni Ibrahimovic, van entrar d’inici però va ser fonamental la seua incorporació en la trobada. Els dos seleccionadors van confiar en la segona línia, renunciant als davanters, maniobra que durant molts minuts va donar excel·lents resultats als dos entrenadors. El pla suec era clar, amb Isak a dalt esperant que Forsberg i Kulusevski llançaren algun contraatac, mentre que el senyal d’identitat dels de Luis Enrique és sempre clara: monopolitzar la pilota fins que arribe el gol.
Espanya va començar dominant la pilota, però a poc a poc una excel·lent selecció Sueca, que ha demostrat amb escreix per què aquesta en el lloc que ocupa en la classificació va frenar els avanços de la roja que no va disposar de moltes ocasions de gol. Només alguns centres de Soler i dels homes de dalt van inquietar al porter suec però la defensa rival va controlar molt bé les incursions espanyoles.
Tots dos equips necessitaven guanyar, encara que a Espanya també li valia un empat. Aquesta circumstància va condicionar el partit, però afortunadament un tret de Dani Olmo que va desviar el porter i toque el largero va ser aprofitat per Morata per a adquirir el bitllet directe a Catar.
Bones notícies per a la selecció espanyola que podrà preparar a consciència el seu pròxim mundial.