Hui, a les huit del matí, he tornat a rebre una trucada d’una suposada operària de Microsoft dient-me que el meu ordinador els està enviant senyals que està infectat. Anem de bojos, quan a penes tenia experiència amb els ordinadors em passava la vida enviant el clasic missatge de windows per a l’assistència, cada vegada que em fallava l’ordinador i 25 anys després encara estic esperant que em contesten.
Ara aquests il·luminats pretenen fer-te creure que el teu ordinador els envia missatges d’infecció. No saben ni el teu nom, ni el número de màquina que tens i damunt et truquen al telèfon que ni has registrat amb la compra del sistema operatiu de windows. Per a més inri estava a casa de la meua mare i ací no tinc cap ordinador. Total que els he enviats a tots els llocs menys a prendre’s unes canyes.
Però clar això em preocupa ja que si a mi m’han anomenat ja dues vegades a mi és que aquest truquillo els funciona així que he estat mirant en la xarxa algun post relacionat amb tot això a veure com aconsegueixen estafar.
Això és el que circula en les xarxes: el propòsit d’aquesta gentussa és fer-te creure en aquesta fal·làcia, quan l’aconsegueixen et demanen que instal·les un programa remot com Teamviewer, Anydes o Iwesun i una vegada instal·lat li passes la clau per a connectar-se al teu ordinador. Una vegada que estan dins perquè ja saben, porta oberta per al desastre. Et poden llegir la informació del mateix a la recerca de dades bancàries, claus, etc, et poden ficar un virus que els tinga informat de les activitats que duus a terme amb el teu ordinador o també bloqueartelo i instar-te a pagar-los una quantitat de diners per a desbloquejar-ho.
Resumint, si rebeu una crida d’aquesta gentussa, manar-los a prendre….
.