Ahir es va celebrar a l’Hotel de les Arenes de València “Bambolla d’Or by FASCV & Verema, organitzat per l’Associació de Sommeliers de la Comunitat Valenciana i per Verema, una comunitat d’aficionats al vi i gastronomia, amb més de 123.000 usuaris.

Durant l’esdeveniment es van degustar  una xicoteta mostra de els  vins espumosos d’algunes dels cellers més destacats del panorama vitivinícola. Alguns caves ja àmpliament coneguts pel gran públic i altres de nova aparició que  s’estrenen en el mercat, com és el cas del Cava Tantum Ergo Exclusivament de Cellers Hispà Suïssos que ha aconseguit 100 punts en la Guia “Viure el Vi 2022”, situant-lo com el millor espumós d’Espanya.

Hi havia moltes ganes de celebrar aquest acte,  després del parèntesi obligat per la pandèmia.  Trobades d’aquest tipus que permeten la reunió de productors, sommeliers i professionals són necessaris per a continuar mantenint la bona dinàmica del sector hostaler i vinícola i fer arribar al públic totes les novetats que porten cada any els diferents cellers.

 

L’emblemàtic recinte, a la vora de la mar,  seu habitual de les trobades Verema, va congregar a les següents signatures: Vera de Estenas, Roger Gourlart, Juve Camps, Corpinnat, Paco & Lola, Lladre de Llunes, Pagament de Tarsys, Clasic Penedès, Domini de la Vega, Cellers Cova, Hispà Suïsses, Arzuaga, Calvente i  Winelands. Caves de diferent procedència i sabors que van conquistar a tots visitants.

L’acte, que  es va obrir a les 12 del matí i va concloure a les 20.30 hores, va comptar amb la presència de nombrosos professionals del sector del vi, professionals de la restauració, sommeliers i premsa especialitzada.

Durant la jornada, es va dur a terme també el Concurs de Tast a cegues de Vins  Espumosos que va reunir un gran nombre de participants. Els tres premis van ser per a…

1º  Roberto Estébanez el reconeixement del qual va ser entregat per Gerónimo Vila, Director Comercial de Juve Camps i tenia una dotació de 2.000 euros, trofeu, curs i lot de vins

2º Javier Cantos, coronat a Alacant Gastronòmica com a Millor Sommelier de la Comunitat Valenciana, que es va emportar una dotació de 500 euros, trofeu  i lot de vins.

3º  Per a Remi Ruí que va rebre el premi  per  el restaurador Guillermo Llopis i es va emportar el trofeu, el curs i un lot de vins.