Hispà Suïsses va celebrar en el seu Celler del Pontó (Requena) el seu tradicional menjar del Botillo, un plat estrela de la gastronomia del Bierzo consistent en un guisat elaborat amb el botillo (ingredient que dona nom a aquest plat) que és un budell elaborat amb elements de l’especejament del porc condimentades i embotides en el cec de l’animal, cigrons, creïlles, androlla i cabdell. Un plat potent i que no deixa indiferent a ningú.
Aquesta cita amb la gastronomia berciana reuneix un nombrós grup d’amics i periodistes del món de la gastronomia i enologia. També sol comptar en cada edició amb un convidat molt especial. En aquesta ocasió ens va acompanyar José Fernández Silvano, President de la Ponferradina O.D. que també va vindre acompanyat de Quico Catalán, President del Llevant O.D., La Ponferradina està en el lloc 5é de la classificació a deu punts del primer i amb opcions serioses d’ascendir a primera divisió, el Llevant no travessa el seu millor moment però queda encara molta temporada per a reafirmar-se en la categoria.
Hi havia moltes ganes de tornar a celebrar aquesta cita, després de dos anys ensopida a causa de l’actual crisi sanitària. Una efemèride en la qual els amfitrions Rafa i Pablo celebraven a més el bon moment que aquesta travessant el celler, l’excel·lent qualitat de la nova afija i el fet que Hispà Suïsses acudisca amb cinc nominacions als Premis nacionals Verema, que se celebraran el 24 de març a l’Hotel les Arenes de València. La cinc candidatures són per a: Bassus Finca Casella Herrera com a millor vi negre, Tantum Ergo Chardonnay-Pinot Noir, com a millor espumós, Bassus Pinot Noir Dolç, com a millor vi dolç, Albariño Finca Casa Julia com a millor va vindre revelació i Pablo Ossorio com el més destacat personatge del vi del panorama vinícola espanyol.
La vetlada va ser com sempre molt especial, amb l’habitual concurs d’acudits, el Karaoke i el maridatge del Botillo amb el Babaus Finca Casa la Borratxa, El Bassus Pinot Noir , el Tantum Ergo Chardonnay (denominat per Verema), el Tantum Ergo Exclusivament (deu anys de criança), Herència del Capritx, un vi elaborat amb Godello que va portar des del Bierzo el President Silvano i la degustació d’uns dolços típics del Bierzo, que com cada any ens envia amb moltíssim afecte «Charo» , mare de Pablo, a la qual ja tenim ganes de tornar a veure de nou.