Els Jardins de Vivers són el pulmó verd de València. La seua gran extensió permet gaudir als més xicotets acompanyats de les seues famílies. Hi ha grans espais, parc infantil de joc, pistes per a bicicletes, tobogans i també té en les seues instal·lacions el Museu de Ciències Naturals, el Centre d’Interpretació del Palau Real i les ruïnes del Palau Real. També hi ha moltíssims coloms, encara que hui dia aquesta prohibit donar-los menjar.
La seua diversitat botànica és molt important així com el seu valor cultural, paisatgístic i ecològic.
En el segle XX els Jardins del Real inicien la seua transformació en parc públic, adoptant el nom de Jardí de Vivers per la proximitat de l’Horta de Vivel, donada a l’ajuntament en 1903 com a viver d’arbres. Els jardins no tenen un disseny uniforme pel fet que les diferents parcel·les es van anar adquirint en successives fases donant lloc a diversos espais. Actualment el parc es troba perimetrat per una tanca que fa anys va protegir el Jardí de la Glorieta.

Un dels plans més especials per a passar un gran dia en família és visitar un parc i quin millor per a fer-lo que un dels jardins més bonics de tota l’urbs valenciana.
El seu traçat respon a diversos estils de jardineria, fruit de les diferents remodelacions realitzades, amb parterres d’estil romàntic en la seua zona sud, zones que imiten paisatges naturals en la seua part nord, o el conegut “Roserar”.
Els Jardins de Vivers destaquen per la quantitat i diversitat arbícola, amb més de 2.700 exemplars pertanyents a 167 espècies botàniques diferents. Un 30% són de fulla caduca, un 20% de fulla perenne, un 27% a coníferes i el 23% restant a palmáceas.