El president de la Diputació, José Martí, ha assistit a la manifestació convocada per la Plataforma Per un Finançament Just per a demandar un repartiment equitatiu dels fons públics a Espanya que pose fi a les desigualtats territorials i socials que encara subsisteixen. En el transcurs de la mateixa ha assenyalat que “venim a reivindicar el que ens correspon, és una qüestió de justícia, els serveis públics costen molts diners i necessitem ser ben finançats perquè els ciutadans i les ciutadanes de la província de Castelló tinguen els serveis que els correspon. No volem ser més que ningú, però tampoc menys”.

Les seues manifestacions són conseqüents amb la iniciativa de l’equip de govern progressista que encapçala, compost per Partit Socialista i Compromís, que recolzaran els grups de l’oposició, d’aprovar en el ple ordinari del pròxim dimarts una declaració institucional en la qual es reclame que la Comunitat Valenciana dispose d’un finançament just.

Es tracta d’exigir “una reforma immediata del sistema de finançament, massa anys retardada, perquè amb l’actual la societat valenciana resulta greument perjudicada”. En la seua opinió, “urgeix canviar les coses perquè les valencianes i els valencians deixem d’estar discriminats i puguem disposar d’uns serveis públics fonamentals dignes”.

Martí és partidari de “un consens nacional” que siga capaç d’arbitrar uns mecanismes de compensació que deriven en la realització de les inversions que necessita la Comunitat Valenciana, que posen fi al seu actual statu quo de comunitat autònoma pitjor finançada en l’Estat”.

El president ha compartit manifestació, entre altres càrrecs públics, amb el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, el conseller de Educació, Vicent Marzà,l i amb els integrants del seu equip de govern, Ruth Sanz, Tania Baños, Ximo Huguet, Virginia Martí i Lluïsa Monferrer, del Partit Socialista, i Ignasi Garcia i Pau Ferrando, de Compromís. En la mobilització també han participat diversos representants del Grup Popular, com el seu portaveu Vicent Sales o la diputada Marta Barrachina, i el portaveu adjunt de Ciudadanos, Domingo Vicent.