El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha inaugurat hui, coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el nou centre de dia de la Fundació Síndrome de Down de Castelló, situat al carrer de la República Argentina. Martí, que ha estat acompanyat per l’alcaldessa de Castelló de la Plana, Amparo Marco, i el director territorial de Serveis Socials, Luis Gómez, ha pogut conéixer de primera mà el servei que es presta en aquest nou espai.

En el projecte d’obertura ha participat l’àrea de Benestar Social amb una aportació de 20.000 euros. Mitjançant aquesta ajuda, la Fundació Síndrome de Down ha pogut adquirir mobiliari per a les aules, el material informàtic, eines per a l’espai de fisioteràpia, maquinària per als tallers i el maletí de primers auxilis.

Martí ha subratllat «la important labor social que desenvolupa aquesta entitat a la província» i ha destacat el suport «sense fissures» de la Diputació «perquè puguen oferir la millor atenció i els millors serveis als usuaris i usuàries del centre». Respecte al nou equipament, ha afirmat que suposa «un important avanç que millora el servei que ofereix aquesta entitat des de fa anys».

Aquest nou centre, que compta també amb el suport de l’Ajuntament de Castelló i la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, atendrà 20 persones del centre ocupacional i que, per necessitats de suport, necessiten d’una major atenció assistencial. Això permetrà alliberar noves places en el servei, la qual cosa permetrà al seu torn reduir la llista d’espera.

José Martí ha aplaudit el treball de la Fundació i «la seua implicació per a millorar la qualitat de vida de les persones amb síndrome de Down de la província». Les responsables de la Fundació, per part seua, han agraït el tracte de la Diputació i altres institucions públiques per a poder executar tots els seus projectes.