La Denominació d’Origen Utiel-Requena participa en *Foodex *Japan 2022, acció que s’emmarca en una campanya internacional per a promocionar els vins d’aquesta demarcació, posant gran èmfasi en els vins de varietat boval.
La fira està tenint lloc del 8 a l’11 de març i l’estand agrupat està situat en el pavelló Espanya del *ICEX, l’Institut Espanyol de Comerç Exterior (Illa A, estands 1F30.09 fins a 1F30.02).

Tast de vins per a professionals
Ahir dimecres es van realitzar dos tastos de vins de la varietat boval, l’estendard més potent d’aquesta DO. Els assistents van ser públic professional i els vins que van provar van ser: Boval de *Estenas, El Mascle Superior, Les Dues Ces Negre, *Adnos Boval Alta Expressió, *Justina, Boval en Calma, Audiència Boval Negre i Finca Sant Blas *Bobal. El tast va estar dirigit per l’ambaixador de la Denominació d’Origen Utiel-Requena al Japó, *Takayuki *Kikuchi, qui ostenta el càrrec des de 2021, i organitzada per la consultora i experta en vi, *Yoshiko *Akehi.

L’assistència a fires internacionals estaven pausades per la pandèmia i ara a poc a poc es reprén aquesta activitat, si bé encara amb elevades restriccions sanitàries. Per als cellers, aquesta fira és un escenari potent perquè *Foodex és la major fira agroalimentària del Japó el públic de la qual és exclusivament professional. La DO Utiel-Requena, que ja va participar en aquesta fira en 2019 per primera vegada i ha realitzat diverses activitats de promoció en 2020 a Osaka i Tòquio i 2021 amb maridatges i tastos, alimenta la promoció en fira amb la difusió d’informació sobre la Denominació d’Origen entre el públic nipó.