La Comissió d’Hisenda de la Diputació d’Alacant ha donat el vistiplau aquest matí a la modificació pressupostària que permetrà habilitar la partida d’emergència de dos milions d’euros que es destinarà a donar cobertura a les necessitats de la població d’Ucraïna desplaçada i refugiada a conseqüència de la invasió de Rússia, tal com va anunciar la setmana passada en sessió plenària el president de la institució provincial, Carlos Mazón.

Aquest import, que se sufragarà amb romanents, donarà cobertura a les subvencions a ONG i Agències de Cooperació Internacional per a Ajuda Humanitària d’Emergència i Postemergència reconegudes per la Secretaria d’Estat de Cooperació Internacional, com Creu Roja, ACNUR o *Caritas, entre altres, que estiguen intervenint en els corredors humanitaris i a les fronteres dels països on arriben els refugiats fugint de la guerra.

“Des de la institució provincial estem accelerant al màxim tota la tramitació perquè aquestes ajudes, que són històriques, arriben al més prompte possible ja que el poble ucraïnés no pot esperar als temps de l’administració”, ha indicat Mazón, qui ha reiterat la “absoluta predisposició de la Diputació d’Alacant per a ajudar en tot el que es puga”. En aquest sentit, ha recordat que també s’han posat les instal·lacions de la institució provincial com la Llar Provincial a disposició per si feren falta per a acollir als refugiats.

Així mateix, el dirigent alacantí ha agraït la solidaritat dels ciutadans de la província d’Alacant “els qui de manera altruista, generosa i anònima s’estan mobilitzant i fent donacions. És un orgull com a president de la Diputació de la província d’Alacant la reacció tan espectacular de la societat alacantina”.

La modificació pressupostària, que inclou altres partides destinades a reforçar les inversions de la resta d’àrees, haurà de ser aprovada de manera definitiva en el ple extraordinari que se celebrarà dilluns que ve amb l’objectiu d’autoritzar l’ús del superàvit de la Diputació.

Cinc Minuts de silenci

D’altra banda, diputats de la corporació provincial i treballadors de la institució han guardat aquest migdia cinc minuts de silenci a les portes del Palau Provincial com a mostra de solidaritat amb el poble ucraïnés i amb les milers de víctimes de la guerra iniciada per Rússia.

Entre els diputats que han participat en aquest acte de suport es trobava la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, i els portaveus del tots els grups polítics: Eduardo *Dolón, del Grup Popular, Toni Francés, del Grup Socialista, Javier Gutiérrez, del Grup Ciutadans, i Gerard Fullana, del Grup Compromís.