La Diputació d’Alacant continua activant ajudes en matèria d’Esports. En aquesta ocasió, la institució ha donat el vistiplau a tres convocatòries que permetran injectar un total de 850.000 euros als ajuntaments de la província.

“Aquests programes de subvencions posen de manifest el nostre absolut compromís amb els consistoris, clubs i esportistes del territori, ja que som conscients de les dificultats econòmiques a les quals s’enfronten i que precisen del nostre suport per a continuar funcionant”, ha assenyalat el diputat responsable de l’àrea, Eduardo Dolón.

D’una banda, la Diputació destinarà enguany un total de 600.000 euros per a col·laborar amb els municipis en el manteniment de les seues Escoles Esportives i en el desenvolupament d’activitats en aquest àmbit, com a campionats, trobades, carreres, tornejos, tallers o sessions divulgatives i formatives.

A més, la institució invertirà 200.000 euros, 40.000 més que en 2021, per a ajudar a les localitats de menys de 5.000 habitants a adquirir equipament i material esportiu. Canastres fixes o mòbils, porteries, pals, xarxes, taules d’escacs, tatamis, matalassets, tapissos per a gimnàstica, corcheras per a piscina, aparells de cardio per a gimnasos, equips de musculació, banquetes, taquilles, marcadors electrònics o desfibril·ladors són alguns dels objectes de caràcter inventariable que podran subvencionar-se.

El termini de presentació de sol·licituds d’aquests dos plans ja està obert i finalitza el pròxim 28 de març.

L’última de les tres convocatòries per a ajuntaments que ja està activa és l’orientada a l’adquisició de trofeus i medalles, una partida que també ha incrementat la seua dotació econòmica, passant de 30.770 euros a 51.534 euros. En aquest cas, el termini per a adherir-se a aquesta línia conclou el 22 de març.