La Diputació d’Alacant ha entregat als alcaldes de set municipis de la província les seues guies Smart City, encaminades a prestar noves propostes que milloren els serveis i productes per a la ciutadania. Es tracta d’un full de ruta gratuït amb un ecosistema de solucions adaptat a cada ajuntament per a permetre identificar reptes i aportar solucions, decidint inversions o sol·licitant subvencions.

Ibi, Torrevieja, Villena, Xàbia, Ondara, Rafal i Penàguila són les localitats que han rebut document. Tal com ha indicat el diputat d’Innovació i Agenda Digital, Juan de Dios Navarro, “gràcies a la col·laboració de la institució provincial i l’Associació Valenciana d’Empreses de l’Energia (AVAESEN), aquests municipis conclouran 2021 amb aquesta eina que els permetrà treballar en nombroses àrees durant els pròxims anys de manera integral i coordinada”.

“Des de la Diputació d’Alacant treballem per a aconseguir una província més digital i connectada”, ha indicat el diputat provincial, qui ha destacat que “situarem a la nostra província a l’avantguarda d’Espanya i Europa en tecnologies avançades per a créixer de manera responsable i sostenible”.

Navarro ha presidit l’acte de lliurament de les guies aquest matí en el Palau Provincial al costat de Marcos J. Lacruz, president de AVAESEN. Aquesta associació va crear fa cinc anys el Think tank Smart Cities, el major hub públic-privat on unes dues-centes empreses, entitats i municipis treballen per a acostar les millors solucions als departaments o àrees dedicades a energia, medi ambient, mobilitat urbana, infraestructures, digitalització, innovació social, benestar, govern de la ciutat i economia intel·ligent, que inclou tot el relatiu a destinacions turístiques intel·ligents.

En cadascuna d’aquestes àrees, la guia efectua una anàlisi de la situació de cada municipi per a, posteriorment, marcar reptes individuals, establir prioritats en inversions futures en Smart city i, finalment, proposar exemples concrets per a cada solució. Cada guia és fruit de diversos mesos de treball de tècnics de AVAESEN i la seua gratuïtat és possible gràcies al conveni amb la Diputació.

En aquest sentit, Lacruz ha destacat que “l’eficient col·laboració i el sistema públic-privat, desenvolupat per AVAESEN i reconegut a Europa, permet aconseguir un competent sistema de treball que planteja els reptes als quals s’enfronten els ajuntaments, aporta solucions d’empreses innovadores i es lliga al finançament”.