L’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, en col·laboració amb l’Oficina del Pacte dels Alcaldes de Brussel·les, ha començat a posar en marxa la celebració de la primera Trobada Nacional del Pacte de les Alcaldies, que tindrà lloc en el Palau de les Arts de València el pròxim 11 de novembre. El Pacte de les Alcaldies és el major moviment mundial de ciutats que, de manera voluntària, han assumit el compromís per a actuar en matèria de clima i energia.

“Un total de 300 alcaldes i alcaldesses han sigut convidats a participar en un esdeveniment que està dirigit, principalment, als responsables de les administracions locals de tot l’Estat espanyol, i els objectius del qual es resumixen a donar a conéixer els nous reptes de neutralitat climàtica per al 2050, la connexió entre el Pacte de les Alcaldies i el Green New Deal de la Comissió Europea, el nou pressupost comunitari i la proposta per a incloure la pobresa energètica en els plans municipals sobre el clima i l’energia”, ha explicat la vicepresidenta de la Diputació i responsable de l’àrea de Medi Ambient, Maria Josep Amigó.

Durant la jornada, que comptarà amb la presència del president de la Diputació, Toni Gaspar, i la consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollá, la corporació provincial mostrarà el treball conjunt dut a terme en els últims anys per les administracions locals a l’hora de posar en pràctica els plans municipals d’acció climàtica. Es tracta d’un exemple d’èxit ja que, amb la coordinació de la Diputació, València és una de les regions que més han crescut a nivell de municipis adherits en tota Europa.

A més, en la cerimònia es realitzarà una signatura simbòlica dels nous objectius del Pacte per al 2050, mitjançant la qual els municipis i les províncies i regions que ho desitgen podran mostrar el desig d’adherir-se als nous objectius de neutralitat climàtica de la Unió Europea.