La Diputació de Castelló ha aprovat la concessió d’una línia d’ajudes dotada de 100.000 euros destinada a agrupacions municipals i federacions i associacions provincials representatives del sector primari per a la realització d’activitats de formació, assessorament i promoció.

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha afirmat que aquestes ajudes ‘’se sumen a totes les accions que s’han dut a terme en aquesta nova Diputació, que donen suport a la formació i la promoció de la nostra excel·lent agricultura i ramaderia autòctona’’. Sobre aquest tema, Pérez ha explicat que des de la institució provincial ‘’és el nostre deure cuidar i ajudar al nostre sector primari, que és un important pilar de la nostra economia’’.

Així, la institució provincial dona suport a aquelles activitats la finalitat de les quals siga incrementar el coneixement, el consum i la promoció dels productes autòctons. D’aquesta manera, cinc organitzacions relacionades amb el sector primari s’han adherit a aquestes subvencions. Mitjançant aquestes ajudes, la Federació per al desenvolupament territorial de la província de Castelló (FEDETCAS) desenvoluparà polítiques territorials i assessorarà els Grups d’Acció Local (GAL) i Grups d’Acció Local de Pesca (GALP) per al seu correcte funcionament.

La Delegació territorial de Castelló de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana perfeccionarà la gestió, tramitació, assessorament tècnic i jurídic i prepararà cursos de formació. Per part seua, l’Associació per a la diferenciació i posada en valor de la qualitat de les Clemenules, impulsarà el cultiu de clemenules i assessorarà les entitats.

La Federació provincial de confraries de pescadors de Castelló (FEDCOPESCA), assessorarà tècnica i jurídicament a les confraries per a dotar-les de recursos i coneixements. Finalment, l’Associació de ramaders de remugants de Castelló (RUMICAS), assessorarà la gestió tècnica i comercial i promourà la formació continuada.