Els Serveis Jurídics de la Diputació d’Alacant han interposat ja davant el Tribunal Suprem el recurs contenciós administratiu contra el Reial decret aprovat pel Govern central pel qual es modifiquen les regles d’explotació del transvasament Tajo-Segura.

El procediment judicial va ser presentat dijous passat davant l’alt tribunal a l’a-tendir, des de la institució provincial, que aquesta mesura, que va entrar en vigor el mes de juliol passat i que va reduir la transferència mensual a 27 hectòmetres cúbics, és arbitrària i extemporània i atempta contra els interessos de la província d’Alacant.

El president de la institució provincial, Carlos Mazón, ha manifestat que amb aquest recurs “fem un pas més en la defensa legítima de la nostra província i dels nostres agricultors i regants davant un Govern el full de ruta del qual és liquidar definitivament el transvasament Tajo-Segura posant en risc el futur d’aquesta terra, que és l’horta d’Europa”.

“Com ja hem dit moltes vegades, no ens quedarem de braços plegats i defensarem a ultrança una infraestructura que és vital per a per a aquesta província, tant des del punt de vista mediambiental com econòmic”, ha assenyalat Mazón. Així mateix, ha recordat que, a més d’aquest recurs, des de la Diputació d’Alacant s’han presentat al·legacions davant les “contínues retallades” promogudes per l’El Ministeri de Transició Ecològica, al mateix temps que s’han recolzat diferents mobilitzacions en defensa del transvasament que, ha advertit, “s’intensificaran si, com ens temem, el Govern de Pedro Sánchez no fa marxa enrere en el seu funest pla”. En aquest punt, ha assenyalat que està previst que al desembre s’aprove l’increment dels cabals ecològics “el que donarà la punta definitiva a aquesta obra”.

En aquest sentit, el president alacantí ha tornat a criticar a l’executiu socialista “per menystindre i agreujar a la província d’Alacant, atemptant contra els seus interessos de manera reiterada ja que tots els mesos, des de fa més de dos anys, adopta deci-siones, sense cap mena de criteri tècnic i científic que les avale, l’únic objectiu del qual és acabar amb el transvasament, abocant a la ruïna a milers d’agricultors i regants d’aquesta província i del conjunt del sud-est espanyol”.