El Pati dels Scala de la Diputació de València ha acollit este dijous la presentació del Campionat d’España de Ciclocròs 2022, que es disputarà en el circuit de Xàtiva els dies 7, 8 i 9 de gener del pròxim any, i que reunirà les grans estreles de l’especialitat al nostre país amb l’objectiu d’aconseguir l’anhelat mallot rojigualda que acredita al campió.

Després d’haver sigut seu de cinc Copes d’España de Ciclocros, Xàtiva fa un pas més en la seua aposta per una disciplina que compta cada vegada amb més adeptes, i amb la celebració de la cita de major nivell del calendari nacional de ciclocròs, es convertix en una ciutat capdavantera de la modalitat. El campionat tindrà lloc en el nou circuit posat en marxa per l’ajuntament en el complex poliesportiu Els Pereres.

El diputat d’Esports, Andrés Campos, ha assegurat que “s’ajunten tots els ingredients perquè l’organització siga un èxit. Tenim una ciutat espectacular com és Xàtiva, els millors esportistes de tota España, uns organitzadors amb gran experiència i professionalitat, i el suport de les institucions”. El responsable de l’àrea d’Esports de la Diputació confia a més que este esdeveniment deixe un important llegat en la localitat.

“Per a nosaltres suposa un gran repte organitzar un esdeveniment d’estes característiques, que afrontem amb tota la il·lusió i que sens dubte suposarà un estímul econòmic per al municipi. Des del consistori hem apostat de manera decidida per esta pràctica esportiva”, ha assenyalat per la seua part l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

En un acte en el qual també han participat el representant del Club Ciclista Bicicletes Sanchis, Salvador Sanchis, encarregat de l’organització del campionat, i el president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana, Amadeo Olmos, este últim ha destacat que “es tracta d’una especialitat en la qual els ciclistes de la nostra terra sempre han jugat un gran paper en els campionats nacionals”.

Participants i categories

El gran atractiu del Campionat d’España 2022 serà comprovar si el vigent campió i guanyador de les tres últimes edicions, Felipe Orts, serà capaç de conquistar el seu quart títol consecutiu. El ciclista de la Vila Joiosa i màxim dominador de l’especialitat no tindrà fàcil aconseguir esta gesta, ja que a la cita acudirà tota una pléyade d’estreles que asseguren emoció i espectacle per a la carrera. Així mateix, en categoria femenina Lucía González intentarà revalidar el títol obtingut el mes de gener passat en Torrelavega.

S’espera una participació superior als 700 ciclistes repartits entre les diferents categories que disputaran els campionats d’España. Entre els tres dies de competició es coneixeran els vencedors de les modalitats de cadet, júnior, sub-23, elit i màsters.