El diputat d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha visitat aquest matí el municipi de Xixona, acompanyat per la seua alcaldessa, Isabel López, i diversos membres de la corporació municipal per a conéixer les últimes obres realitzades en el municipi subvencionades per la Diputació d’Alacant per al seu finançament.

Gutiérrez ha visitat el primer lloc la Casa Rovira, un històric edifici de titularitat municipal que ha sigut rehabilitat per a albergar la nova biblioteca local. El pressupost de l’obra, d’1.155.866 euros, ha comptat amb una aportació de l’àrea d’Infraestructures de 950.000 euros, el 82% del cost, i 205.866 euros d’aportació municipal.

El titular d’Infraestructures, Javier Gutiérrez, ha qualificat l’obra com “una de les actuacions emblemàtiques d’aquesta legislatura a Xixona” i ha posat com a exemple “aquest tipus de projectes, que la Diputació ha secundat amb quasi un milió d’euros, perquè combinen a la perfecció el respecte pel patrimoni amb la creació d’espais preparats perquè realment siguen els ciutadans els que gaudisquen aquest tipus d’instal·lacions que formen part de la història dels pobles”.

Per part seua, l’alcaldessa de Xixona, Isabel López, ha assenyalat que la rehabilitació de la Casa Rovira “és quasi un somni que veurà com un edifici del segle XVIII obri les seues portes en el segle XXI, reconvertit en biblioteca, gràcies a l’ajuda econòmica de la Diputació, que ha corregut amb bona part del projecte”.

Javier Gutiérrez ha visitat a més el carrer Francesc Nicolau Mira Miralles que recentment ha sigut condicionada i ha destacat que “és una obra molt important per a la ciutat ja que millora el principal accés al nucli urbà en el sentit Alacant-Xixona”.

El titular d’Infraestructures ha destacat que el principal objectiu d’aquesta actuació “és vertebrar i canviar el principal accés al municipi des d’Alacant i transformar aquest tram viari en un entorn urbà, integrant en major mesura el que fins ara tenia una estructura original de carretera nacional”. Les obres de condicionament han suposat una inversió de 372.170 euros, dels quals la Diputació d’Alacant ha subvencionat el 32%, amb un import total de 120.625 euros, i la resta, 251.545€, ha sigut aportat per l’Ajuntament de Xixona.

La remodelació del vial ha suposat l’ampliació i execució de voreres a banda i banda del vial, la inserció d’un carril bici, el plantat d’arbres i la col·locació d’escocells. També s’ha ampliat la zona d’aparcament i s’ha rehabilitat i reforçat el ferm, amb una nova senyalització vertical i horitzontal.