La Diputació de Castelló ha aprovat la concessió d’ajudes destinades a la campanya ‘Escoles d’Educands – Escoles de Música 2021’, valorades en 200.000 euros, per a impulsar l’activitat de les bandes de música i escoles de música radicades a la província. D’aquesta manera, un total de 65 associacions musicals repartides per totes les comarques es beneficiaran d’aquestes ajudes.

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha subratllat la importància d’aquestes ajudes que, en les seues pròpies paraules, ‘’ajuden a totes les persones que estimen la música a promoure-la i difondre-la com un element propi de la nostra província’’. Sobre aquest tema, ha afirmat que per a la Diputació ‘donar suport a la música és un objectiu primordial, per la qual cosa volem ajudar les societats musicals a millorar les seues activitats de llarg a llarg del territori’’.

Sanz ha destacat que a més d’aquesta ajuda, també s’han destinat un total de 100.000 euros a la campanya ‘Adquisició d’instruments musicals i altres béns inventariables 2021’, amb l’objectiu de finançar les despeses d’adquisició d’instruments musicals, equips informàtics i altres béns inventariables necessaris per al desenvolupament de l’activitat. També s’ha destinat des de l’àrea de Cultura una campanya de 81 concerts en el territori provincial, amb una inversió total de 125.000 euros. Sanz ha afirmat que totes aquestes accions ‘’reiteren el compromís de la institució amb la música i les societats musicals’’.

Cal destacar que en aquesta convocatòria han participat les societats musicals en actiu que estiguen radicades a la província de Castelló i inscrites en el Registre d’Entitats de Caràcter Cultural de la pròpia Diputació i en la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, així com les escoles de música comarcals o mancomunades degudament acreditades per la Conselleria de Cultura.