La Diputació de València ha acollit este dimarts la presentació de la setena final de la Copa Diputació de Raspall. La partida més esperada del torneig professional de pilota es disputarà dissabte que ve, 6 de novembre, en el trinquet de La Llosa de Ranes, amb la retransmissió en directe d’À Punt a partir de les 17.45 hores. La parella d’Ontinyent, Iván i Seve, s’enfrontarà a la dupla Vicent-Lorja, en representació de Sueca.

L’edat dels quatre contendents, per davall dels 23 anys, “mostra la revolució jove que s’està produint en el món de la pilota, en este cas del raspall, i garantix el futur d’un esport que compta amb el suport fonamental de la Diputació i els ajuntaments”, ha assenyalat el president de la Fundació de Pilota de la Comunitat, Joan Alepuz. En la mateixa línia s’ha expressat el diputat provincial d’Esports, Andrés Campos, qui ha assegurat que la pilota “és la joia de la corona en la nostra gestió esportiva pel seu origen i implantació i també pel component vertebrador de les nostres comarques”.

En este sentit, el responsable provincial d’Esports ha afegit que, més enllà del paper que exercix la Diputació com a principal col·laborador del torneig, “l’objectiu de les ajudes que cada any reben la Fundació i la Federació de pilota és contribuir a la consolidació de la gran pedrera que tenim en els municipis valencians, tant en el món amateur com en el professional”.

En un acte al qual han assistit tres dels quatre finalistes, a més de la regidora d’Esports de La Llosa de Ranes, Salvi Pardo, el diputat provincial Vicent Mompó i l’alcalde de Xeraco, Aveli Mascarell, el president de la Federació de Pilota de la Comunitat, Daniel Sanjuán, ha posat en valor “la gran tasca de la Diputació en favor de la professionalització d’este esport” i ha recordat que els quatre finalistes de la present edició de la Copa de raspall provenen d’escoles de la Federació”.

La gran final, a La Llosa

La partida que decidirà els guanyadors de la setena Copa Diputació de Raspall es disputarà el dissabte 6 de novembre a les 17.45 hores (À Punt) en el trinquet de La Llosa de Ranes, a la comarca de La Costera. Els equips d’Ontinyent i Sueca mesuraran les seues forces i una trajectòria imponent al llarg del torneig, especialment la parella formada per Iván i Seve en representació de la capital de La Vall d’Albaida.

Als seus 19 anys, Iván és la gran revelació d’esta Copa de raspall i de l’equip d’Ontinyent que arriba a la final sense haver perdut una sola partida. El jugador de la casaca roja espera “una final disputada enfront d’un rival molt difícil que compta amb la potència de Vicent i l’experiència de Lorja”, encara que confia en les seues possibilitats i a alçar el trofeu en la seua primera final com a professional.

Per part seua, Vicent preferix no veure’s com a favorit en una final “molt complicada” per a l’equip blau que competix per l’Ajuntament de Sueca. No obstant això, advertix que en partides com esta “no sols val arribar invicte i també poden jugar un paper important els nervis i la pressió”. La dupla de Sueca ho té clar: “gaudir de la partida i tant de bo puguem jugar moltes més d’estes i guanyar-les”.

La seua joventut convida a pensar que així serà, perquè el perfil dels quatre finalistes exemplifica de manera clara el trajecte del club a l’escola de tecnificació i el salt definitiu al món professional que cada vegada s’aconseguix a edats més primerenques gràcies al treball de Federació, Fundació i la pròpia Diputació, al costat dels patrocinis i la implicació absoluta dels ajuntaments de la província.