L’Essència de Vegamar 2017 continua acaparant l’atenció de la crítica i és el més puntuat de la Guia Intervinos 2021, que també situa per damunt dels 90 punts al Vegamar Blanco, Petjada de Merseguera, Or d’Alexandria, Vegamar Criança i el Petjada de Garnacha

Continua la senda guanyadora de el Essència de Vegamar 2017 que torna a repetir la puntuació que aconseguir l’any passat en la guia Intervinos que s’acaba de publicar. Un nou èxit d’aquesta referència que està acompanyada, amb les seues 92 punts, per altres cinc vins d’altura de Vegamar, en el nord-oest de la DOP València, en el cor de l’Alt Túria.

La guia Intervinos presumeix de ser la més premiada de les espanyoles i és una referència imprescindible en el mercat internacional perquè edita edicions en anglés, alemany i rus. És per a molts importadors la referència dels vins d’Espanya, d’ací la importància amb la qual es rep en els cellers cada any.

Vegamar repeteix resultats de l’any anterior, quan 6 vins aconseguien 90 o més punts. Juntament amb l’Essència de Vegamar 2017 de garnacha i syrah estan vins clàssics del celler com el Vegamar Criança, també de la mateixa anyada, un negre d’elaboració similar a l’Essència en el qual canvien les varietats utilitzades, a l’ésser en aquest cas ull de llebre la varietat autòctona dominant al costat de les franceses syrah i merlot.

Però també estan entre els excel·lents de la guia un altre negre, el Petjada de Garnacha, i els blancs de merseguera (Petjada de Merseguera, a base d’aquesta varietat autòctona de l’Alt Túria) i de moscatell i Sauvignon blanc, el Vegamar Blanco 2019, tot un clàssic en aquesta guia en el més alt de les puntuacions. L’altre destacat és l’Or d’Alexandria, dolç d’anyada d’aquesta varietat de moscatell.