L’Ajuntament de Sueca ha estat present en Gastrònoma, la major Fira del Mediterrani realitzant un showcooking amb els ingredients del seu Concurs Internacional al mateix temps que l’Alcalde de la Ciutat Dimas Vázquez i la Regidor de Paelles, Manoli Egea han comentat els detalls d’aquest Concurs que ha traspassat davanteres i que posa en valor el plat més estés de la gastronomia espanyola, la paella valenciana.
El senyor Alcalde va comentar que aquest plat és molt més que una simple recepta, és una invitació a estar junts per a gaudir-lo, per la qual cosa promou la socialització i l’entesa entre les persones. No hi ha reunió entre amics o familiars en la qual no es cuine una bona paella per a compartir. Va afegir que a pesar que altres racons del territori valencià admeten altres ingredients autòctons a l’hora de cuinar-la, ha sigut el Concurs Internacional de Paelles de Sueca, qui ha marcat les pautes quant als seus ingredients oficials en la gran majoria dels restaurants, tant valencians com de la resta d’Espanya. També ha servit per a educar al comensal, que ja és capaç de distingir una autèntica paella valenciana d’una altra que no ho és. Va felicitar a tots els implicats en aquest esdeveniment que cada vegada té major transcendència i rep peticions per a concursar de tot arreu del món. I va recordar: “…l’autèntica paella es pot gaudir en un gran nombre de restaurants de la Ciutat de Sueca..”.

La Paella Valenciana de Sueca, es reivindica en Gastrònoma
En la seua intervenció Manoli Egea va coincidir amb l’Alcalde en el gran paper que està fent aquest concurs entorn del plat rei de la cuina espanyola. “…Són molts els esforços que es fan en cadascuna de les seues edicions, però val la pena perquè creiem que aquest és un compromís que han d’assumir tant els professionals com les institucions…”
Manoli també va comentar que estaven estudiant realitzar un concurs paral·lel entre cuiners no professionals, per a aconseguir d’aquesta manera la integració en la festa de tots els veïns de Sueca, però això era un tema que cal estudiar detingudament.
Adolfo Cuquerella un dels referents de la cuina de l’arròs i gerent del Restaurant la Granja de Sueca va ser l’encarregat de cuinar en directe est excepcional plat. Davant l’atenta mirada del públic, Cuquerella va comentar detalls per a tindre èxit en la seua elaboració: la utilització d’un arròs d’origen valencià, que tinga un adequat equilibri entre amilopectina i amilosa, verdures fresques de proximitat, la possibilitat de infusionar el safrà de bri amb aigua a 65 graus per a aconseguir una major aromatització de l’arròs i fins i tot la importància de tindre un adequat control de foc, al principi més intens i a mesura que l’arròs es va cuinant una mica més moderat. Cuquerella va prosseguir comentat que la paella és una mica més que un guisat, és passió, imaginació i va dir que molts cuiners fan grandíssimes paelles i quasi mai són iguals, cadascun posa la seua pròpia experiència al servei d’aquest plat, per això encara que els seus ingredients siguen els mateixos és una recepta els sabors de la qual escapen sempre de l’estandardització, a excepció del famós socarrat que tots busquen a l’hora de cuinar-ho.
L’acte va acabar amb la degustació de la paella cuinada en directe per tots els presents.